7 oktober 2011 / Curriculum Vitae

Een CV schrijven. Van de week moet ik het voor de eerste keer gaan doen. In de herfstvakantie ga ik een weekje werken. Maar wat zet je in je CV als je voor het eerst gaat werken?

Beginnen doe ik natuurlijk met de standaard informatie, naam, adres etc. Opleiding. Wat ga ik daar dan invullen? Bezig met VWO, leerjaar 4. Anglia Examen op Advanced niveau gehaald (van de week diploma van opgehaald trouwens, maar die toets was zo ontzettend makkelijk dat ik het niks bijzonders vind). Bezig met trainen voor Cambridge English: Advanced niveau en voor DELF op B1 niveau. Zet ik dat er ook bij? En welk profiel ik doe? Volgens mij moet je het er wel bijzetten als je de opleiding hebt afgerond, maar dat geldt voor mij dus nog niet. Nul werkervaring dus daar ook niks om in te vullen. Misschien vrijwilligerswerk/maatschappelijke stage? Is niet echt relevant voor hetgeen waar ik voor solliciteer.

Dus wat ik verder in kan zetten komt neer op hobby's en computerkennis. Pff, het moet natuurlijk wel een  beetje motiverend over komen. Ik lees ook overal dat je karaktereigenschappen erbij kunt zetten, maar stel ik moet dat doen, hoe ga ik mezelf dan omschrijven? Zet ik mijn blog er eigenlijk op? Ik zou het kunnen rekenen tot mijn hobby's: "Ik schrijf graag en dit doe ik dan ook voor mijn blog wat je kunt vinden op .. " of meer "Ik schrijf graag en deel dit graag met anderen via internet." Ik zou het echt niet weten. Andere hobby's. Lezen, koken en bakken, opruimen (ja, serieus!).

Oftewel, ik moet er allemaal nog over nadenken. Als jullie nog tips hebben, hoor ik ze graag! Ik ga er even over brainstormen hier in mijn omgeving, met mijn ouders etc. en dan ga ik er van de week een mooi lijstje van maken. Ik weet niet of ik een sollicitatiebrief erbij moet dus dat vraag ik nog even na en dan ga ik ervoor zorgen dat ik mezelf mooi vertegenwoordig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten