17 oktober 2011 / Gebraden kipfilet met warme appelcrumble

Vandaag had ik een wiskundeproefwerk en een ANW (algemene natuurwetenschappen) PTA (programma toets en afsluiting, telt al mee voor je eindexamencijfer). ANW ging volgens mij wel goed, ik hoop voor een 7. Maar mijn wiskundeproefwerk ging niet zo lekker, de eerste twee vragen gingen volgens mij goed maar daarna ging het echt downwards, ik denk niet dat ik een voldoende heb. We zien wel. Ik kreeg net wel andere punten terug; een 6,5 voor Tâche Finale van Frans en een 8 voor het vocabulaire SO van Frans, goeie cijfers dus! Daarnaast ook nog een 6,2 voor Nederlands, niet zo heel goed maar wel beter als veel andere mensen. Ik hoorde al 2-en en 3-en voorbij komen dus toch wel redelijk gedaan.

Zometeen ga ik nog eventjes goed geschiedenis leren, het proefwerk wat ik morgen heb. Dit is het laatste proefwerk wat ik heb waarvoor ik kan leren dus vanaf morgen is het allemaal super makkelijk. Zometeen ga ik ook nog even sporten en verder ben ik van plan vandaag niet heel veel te doen. Hollands Next Topmodel kijken en een paar afleveringen The Vampire Diaries. Komt wel goed zo ;)

Zoals ik gisteren al zei had ik heerlijk gekookt. Van te voren was ik een beetje inspiratieloos dus mijn zusje heeft even een Delicious. doorgebladerd en kwam dit tegen. Ik vond het goed en woehh, het was lekker :) Helaas maar één goede foto en nog niet eens zo'n mooie maar dan kan ik in ieder geval het recept met jullie delen zodat jullie ook van dit heerlijke gerecht genieten.

Ingrediënten:
hoofdgerecht (4 personen)
60 gram gepelde walnoten
130 gram  bloem
40 gram donkerbruine basterdsuiker + 2 el voor de witlof
75 gram koude boter + 4 el
4 kleine Elstar appels, uitgeboord, horizontaal gehalveerd
3 witlofstruikjes
4 kipfilets
1 zakje spinazie
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de walnoten in een droge koekenpan enkele minuten zodat ze krokant worden. Hak ze in grove stukjes. Meng in een kom de bloem met suiker en een snufje zout. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoor totdat er grove deegkruimels ontstaan. Meng er dan de noten door.
Leg de appels met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de crumble erover en plaats de schaal in het midden van de oven, bak ze in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.

Ondertussen verhit je 2 el boter in een koekenpan en snijd de witlof in dikke parten. Strooi er 2 el basterdsuiker over en breng op smaak met zout en peper. Bak ze goudbruin en gaar in 8-10 minuten. Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan, bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper. Bak de kipfilet tot hij gaar en goudbruin is.

Schep de spinazie om met olijfolie, zout en peper.

Bron: de Delicious. nummer 3 maart 2011 met enkele aanpassingen door mijzelf

Verder had ik nog eventjes een vraagje. Wat vinden jullie ervan dat de blogposts om 8 uur 's avonds online komen? Ik probeer dit nu elke avond te doen, een vaste tijd dus. En omdat het pas om 8 uur 's avonds is, geeft het mij de tijd om 's middags nog te schrijven. Maar ik zou natuurlijk ook voor de dag erna kunnen schrijven dus ik weet het nog zo net niet. Om 8 uur weet ik niet hoeveel mensen er achter de PC zitten, misschien zou 7 uur een betere tijd zijn.. Ik twijfel nog, laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen