14 oktober 2011 / Kleine herfstvoornemens

Kun je het voorstellen? Over twee maanden is het alweer Sinterklaas en Kerst geweest. We hebben al weer Nieuw Jaars voornemens gemaakt. Maar tot die tijd heb ik nog zat dingen die ik wil doen. En daarom een klein aantal voornemens die ik heb, voor de dingen die ik nog zeker wil doen deze herfst.

1. Broden bakken. Met appels. Of kaneel. Of walnoten. Van die lekkere, herfstige broden. Ik heb al zat recepten op geslagen, nu het ook nog echt gaan doen. Lekker kneden, met de vingers in het deeg.


2. Veel lezen. Niks is zo heerlijk dat als het regent (of sneeuwt. Brr, daar wil ik nog niet aan denken.) op de bank te kruipen met een dekentje, een grote pot warme thee en een mooi boek. Nu lees ik voor de tweede keer De Aanslag en ik heb hem bijna uit. Prachtig, nog mooier en beter als de eerste keer. We moeten hem lezen voor Nederlands en veel mensen uit mijn klas hoor ik dan weer zuchten: 'Pff, we moeten lezen.' Onbegrijpelijk maar echt waar. En dan ben ik blij dat ik het leuk vind, want omdat ik veel en snel lees ben ik goed in leestoetsen/teksten.

3. Geld sparen. Ik ben al bezig met wat minder uitgeven maar ik wil echt gaan sparen. In de herfstvakantie ga ik een weekje werken en dit wil ik ook allemaal sparen. Allemaal voor Engeland in maart. Niet dat ik zoveel geld nodig heb maar ik vind het fijn om niet bij alles wat ik zie te hoeven denken of ik het kan betalen. Als ik daarna geld over heb, zet ik het gewoon weer apart voor de zomervakantie.

4. Hard werken voor school. Tot nu toe heb ik dit jaar best wel goed mijn huiswerk gemaakt en geleerd en dit wil ik nog even volhouden. Ik wil graag mooie cijfers zien.

5. Mijn haar verven. Niet echt een voornemen, maar ik wil het wel doen. Ik heb al heel veel inspiratie opgedaan en voor nu gaat mijn voorkeur uit naar ombre hair. Eventjes overleggen met de kapper, maar ik denk dat dat het wel word. Maar dan zien jullie het vanzelf wel verschijnen.

Verder nog even een tip, al kennen jullie hem waarschijnlijk al, ik heb een nieuw favoriet liedje: Jar of Heart van Christina Perri. Prachtig.

3 opmerkingen

  1. Oeeh leuk, broden bakken, misschien kun je het resultaat + recept op je blog zetten? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met deze dingen! Ik moet ook weer eens een keer brood gaan bakken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik krijg meteen heel erg zin om brood te bakken mmm hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen