22 oktober 2011 / The Last SongThe Last Song door Nicholas Sparks
Dit boek gaat over Ronnie, een meisje dat de zomer met haar vader moet door brengen terwijl ze het eigenlijk niet wil. Ze is rebels, weigert om met hem te praten, luistert niet naar regels. Als ze dan voor de eerste keer verliefd wordt, op Will, die heel anders als haar is, verandert ze.

Dit boek, om maar meteen met de deur in huis te vallen, is prachtig. Het ontroerd, het laat je nadenken over de wereld en jezelf. De karakters zijn mooi ontwikkeld, je leert ze kennen door het boek heen. Mijn favoriete karakters zijn natuurlijk Ronnie, waar het verhaal om draait, Steve, haar vader, en Jonah, haar broertje. Ronnie maakt heel veel veranderingen door in het boek, maar ook herken ik me in haar. Haar gedachtes, hoe ze zich soms gedraagt. Steve is gewoon een hele sympathieke man, heel meelevend, je kan hem niet niet aardig vinden. En Jonah is gewoon zo'n schattig klein jongetje met geweldige grappige opmerkingen, die het boek gewoon iets luchtiger maken.


Je leest het boek telkens vanuit verschillende perspectieven. Normaal ben ik hier niet zo heel gek van, soms raak ik er ook door in de war, maar dat is bij dit boek echt niet het geval. Het is duidelijk en je leert er alle karakters goed door kennen. Het boek is goed opgebouwd, alles valt op zijn plek op het einde. En ja, de laatste wat, 100 bladzijdes, heb ik echt aan één stuk door gehuild. En niet een beetje ook hoor, tranen bleven maar stromen en ik had op een gegeven moment overal mascara zitten. Het is echt hartverscheurend mooi.

Dit boek is zeker een aanrader als je bijvoorbeeld de film hebt gezien en die mooi vond (zo ging het dus bij mij), maar ook als je een ander boek van Nicholas Sparks mooi vond, of een andere film. Ze hebben namelijk wel altijd een beetje dezelfde sfeer. Niet erg hoor, want ik vind het prachtig.

Het boek is het goedkoopste hier te kopen, er is (nog) geen Nederlands vertaling, maar ik denk dat dat ook niet veel goeds voor het boek zou doen. Als je meer een filmkijker bent of gewoon ook de film wilt zien, dan is deze hier het goedkoopste.

2 opmerkingen

  1. Reacties
    1. Helaas is het boek, zo ver ik weet, niet vertaald, er is dus alleen een Engelse versie :(

      Verwijderen