9 oktober 2011 / Reislust

Bijna elke dag denk, praat of droom ik wel een keer over het feit dat ik weg wil, de wereld wil zien en andere steden en landen wil bezoeken. Mijn neef zit in Australië, mijn oom en tante zijn net weg, mijn opa en oma zijn op vakantie en een andere oom en tante vertrekken binnenkort ook. De eerst volgende keer dat ik zelf weer weg ga, is maart naar de Modal United Nations in Engeland, vlak bij Londen. Tot die tijd blijf ik dromen. Hier een lijstje met de landen waar ik dit moment het liefste heen wil.


Paris, Frankrijk De stad van de liefde, macarons en mooie kunst. Ik ben nog nooit in Frankrijk geweest omdat mijn vader er niet zo gek op is, dus ik ben heel benieuwd hoe het is. De Franse mensen, de sfeer en het eten. De eerste keer dat ik naar Frankrijk zal gaan, is waarschijnlijk volgend jaar. In Atheneum 5 ga je met school naar Parijs. Ik ben benieuwd, heb er stiekem nu al een beetje zin in. Ze zeggen dat zodra je er geweest bent, je nog heel vaak terug wilt. We zullen zien.

Cinque Terre, Italië
Al sinds de eerste keer dat ik in Italië was vind ik het daar heerlijk. De mensen, het eten, het weer en de taal. Om over het laatste maar niet te spreken, ik heb er zelfs over nagedacht om Italiaans te gaan studeren. Dit idee is er niet meer, maar wel het idee van een tussenjaar in Italië om de taal te leren. En dit gebied, de Cinque Terre, daar wil ik dan ook heen. Het zijn 5 dorpjes langs de kust en ze zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Ze zijn mooi, moeilijk bereikbaar en dromerig. Zie die mooie huisjes, zie dat blauwe water. Wauw.

Berlijn, Duitsland
Zo dicht bij en toch zo ver weg. Als ik dingen hoor, zie en lees over Berlijn, voelt het soms als een stad uit de jaren '30, nog zo mooi. De marktjes, de historische verhalen. Ik ben er zo ontzettend benieuwd naar, dus hopelijk snel ben ik daar ook een keer. Naast de sfeer zeggen ze dat het uitgaan daar ook nog eens super is. Ik ben benieuwd.

Egeskov Kasteel, Denemarken 
Naast het feit dat ik sowieso benieuwd ben naar hoe Scandinavië is omdat ik er nog nooit geweest ben, heb ik ook iets met mooie kastelen. Het begon toen ik een hele tijd geleden, ik denk dat ik een jaar of 8,9 was, naar Slot Loevestein ging. Hugo de Groot en zijn boekenkist. Sinds toen ben ik kastelen meer en meer gaan waarderen en binnenkort wil ik eigenlijk ook wel een keer daar naar terug. Ondertussen kwam ik een tijdje geleden dit prachtige kasteel tegen. Ik was betoverd.

Warschau, Polen
Deze stad ziet er prachtig uit. Somber en grijs en toch zo romantisch en sfeervol. Ik wil Warschau zien in de sneeuw, in de kou. Met dikke handschoenen en een bontjas. Met warme chocomel en zware maaltijden. Zo wil ik  het zien, want zo ben ik er verliefd op geworden in de foto's.En dit is pas het topje van de ijsberg. Ik wil alles zien, ruiken, voelen, proeven. Ik wil het leven leven zoals  het geleefd moet worden. En omdat je niet alles kan hebben, wil ik heel simpel beginnen met ook Nederland te verkennen. Maastricht, Leiden, Middelburg. Alles wil ik zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen