19 oktober 2011 / Series

Ik kijk véél, heel veel series. Sommigen ben ik mee up to date, anderen loop ik een aantal seizoen achter. Hier zet ik ze even op een rijtje!

Ik vind series leuk om te kijken omdat ze vaak wat korter zijn als een film en dus makkelijker tussendoor te kijken zijn. Verder heb ik vaak fases, de ene keer kijk ik heel veel films, de andere keer kijk ik ontzettend veel series. Op dit moment zit ik duidelijk in een series-fase. Ben begonnen met 90210, The Vampire Diaries en veel meer.

De meeste series kijk ik via Sidereel.com of download ik via The Pirate Bay. Via de tv kijk ik alleen Nederlandse series of herhalingen omdat ik het dan niet echt kan volgen, vaak zijn de tijden niet zo fijn.

90210
Toen deze serie net in Nederland op tv kwam heb ik een aantal afleveringen gekeken, maar al snel ben ik afgehaakt. Deze serie gaat over een groep  rijke jongeren en hun ouders. Ze hebben allebei een vervelende geschiedenis met elkaar en het leven van de jongeren loopt ook niet op rozen, lekker vermaak dus :) Niet alleen is de verhaallijn fijn, ook zit er fijne muziek en leuke kleding in. Het speelt zich af in Beverly Hills dus het is altijd mooi weer en daar wordt ik zelf ook nog eens heel blij van! Ik ben nu pas ergens in seizoen 1, maar ik denk dat ik die snel afgekeken heb, love it! Dus maar snel seizoen 2 ook gaan downloaden ;)

Awkward
Awkward is een serie over Jenna, een 16 jarig meisje dat niet echt lekker in de groep ligt. Ze is een beetje een pussy en als ze op een gegeven moment een brief krijgt die dat bevestigd, besluit ze om dit meteen aan te pakken. Maar als ze dan eindelijk iets wilds wil doen, gaat het mis en krijgt ze een ongeluk. Iedereen denkt dat ze zelfmoord heeft geprobeerd te plegen en daardoor wordt alles een beetje awkward. Niet alleen is de serie echt heel grappig, ook is hij af en toe heel erg herkenbaar. Jenna is zo lekker raar en onhandig, de andere karakters zijn net zo apart. Niet alles is even geloofwaardig maar hé, het is MTV. Natuurlijk heb ik alle afleveringen al gezien, helaas zijn er pas 12 geweest, maar MTV heeft gezegd dat er een nieuw seizoen komt.

Cake Boss
Cake Boss is een serie over Buddy, een van de bekendste bakkers van misschien wel heel de wereld. Al vier seizoenen lang bakt hij taarten voor allerlei gelegenheden en ondertussen kijk je een beetje mee in zijn privéleven en het leven van zijn collega's (waarvan de meeste zijn familie zijn). Iedereen is heel gepassioneerd en Italiaans dus dit zorgt voor veel geschreeuw, ruzie en liefde! Ik ben nu op het einde van seizoen 4 en ben er echt verslaafd aan. Prachtige taarten, zo inspirerend en zo interessant om te zien hoe ze deze maken. Ik wens regelmatig dat ik dat zelf ook zou kunnen, maar hij heeft iets meer mensen en geld tot zijn beschikking.

DC Cupcakes
Nog een kookserie, maar nu all about cupcakes. Nu volg je Sophie en Katherine, twee zussen van Griekse afkomst die een bakkerij hebben en  naast de gewone delish cupcakes ook nog allerlei grote projecten doen. Schoenen, honden, alles maken ze uit cupcakes, al twee seizoenen lang. Alle afleveringen heb ik al gezien en ik wacht op nieuwe, gosh I miss it. Alles ziet er zo ontzettend lekker en mooi uit, en het is leuk om te zien hoe de twee zussen zo samen zijn, vooral omdat het ook heel erg herkenbaar is.

Friends

Friends, de serie over 6 vrienden. Volgens mij hoef ik niet veel meer uit te leggen want bijna heel Nederland heeft ooit wel iets van deze serie gezien. Ik ben een half jaar geleden begonnen met kijken van deze serie en sinds toen heb ik al 7 seizoenen gezien. Nog maar 3 dus om te kijken, gelukkig kan ik elke aflevering volgens mij wel 10 keer kijken en dan vind ik ze nog steeds leuk.

Glee
Volgens mij hoef ik hier weinig over te zeggen, ik ben gewoon een Gleek. Een serie met heerlijke covers en tienerprobleempjes. Dat moet leuk zijn toch? In Amerika is pas seizoen 3 begonnen en I want more! Niet maar 1 aflevering per week :(

Gossip Girl
Gossip Girl volgde ik t/m het einde van seizoen 2 op tv, daarna ben ik (again!) afgehaakt. Afgelopen jaar hebben zusje en ik seizoen 2 & 3 op dvd gekocht en helemaal gekeken. Toen ben ik snel op de computer seizoen 4 gaan kijken want het is zo leuk! Het gaat over een groep scholieren in the Upper East Side, de chicste wijk van New York. Daar doen ze eventjes rijk, knap én mooi zijn. Mooie kleding, mooie beelden van New York, heerlijke verhaallijnen en geweldige personages. Once you've seen it, you're addicted. Nu is in the US seizoen 5 begonnen en elke dinsdag kijk ik het trouw.

Hart of Dixie
Hart of Dixie is een serie over Zoe Hart, een meisje dat net van de artsenopleiding afgestudeerd is. Alles gaat zoals plan en ze is bezig met net zo'n goede arts te worden als haar vader. Maar dan merkt ze dat alles niet zo makkelijk gaat. Haar stage gaat mis, haar vriendje maakt het met haar uit. Niks van wat zo goed ging is nog over en dan heeft ze nog maar één optie; naar de praktijk gaan van een man die haar die optie had aangeboden op haar diploma-uitreiking. Ondertussen is dit al 4 jaar geleden maar de optie staat nog steeds. Als ze daar is, merkt ze dat ze met hele andere problemen te maken krijgt. Het is een oud dorpje en ze moet eerst de harten van de mensen daar stelen. Pas net begonnen, een aflevering of 4, maar heerlijk! Een soort Grey's Anatomy maar meer de sfeer van Gossip Girl.


Hellcats
Hellcats is helaas al afgelopen, er is maar 1 seizoen van geweest, maar als je een open eind aan kan moet je deze serie zeker kijken. Het gaat over cheerleaders, wat is er nu leuker dan cheerleaders? Als je ook de Bring it On films leuk vond, vind je deze ook vast geweldig!


Make it or Break it
Make it or Break it is een serie over een groep topatleten, en centraal staan deze vier meisjes. Allemaal hebben zij hun eigen problemen, sportblessures tot persoonlijke problemen, en problemen met elkaar. Maar toch helpen ze elkaar er altijd door heen. Niet alleen is het gewoon een leuk verhaal, het is ook heel leuk om te zien, al die oefeningen. En er spelen ook best wel knappe jongens in, ook met een atletisch lichaam ;)New Girl
Deze serie met heerlijke Zooey Deschanel (500 Days of Summer!!) is super. Hij gaat over Jess, een meisje dat net weer vrijgezel is en moet gaan wonen bij 3 mannen. Het klikt tussen ze en zo krijg je te maken met alle rare probleempjes en tickjes die Jess heeft. De serie heeft pas een aantal afleveringen en heeft op dit moment een stop i.v.m. volgens mij honkbal wedstrijden maar waarschijnlijk is hij tegelijkertijd met Glee, dus begin november, weer terug.

Pretty Little Liars
Deze serie heeft weinig introductie nodig dus ik ga er weinig over zeggen behalve dat je hem MOET kijken en dat er morgen eindelijk een nieuwe aflevering is yay! Ik heb hier echt al weken en weken zin in haha.

Revenge
Revenge is ook nog een vrij nieuwe, heerlijke serie. Het gaat over Emilie wiens vader vermoordt is en alle mensen die haar of hem toen hebben tegen gewerkt, gaat zij wraak op nemen. Super spannend, en met Eric van Gossip Girl :)


Switched at Birth
Nog een super leuke serie, hij gaat over een twee meisjes die bij de geboorte verwisseld zijn en dus met het verkeerde gezin mee naar huis zijn gegaan. Een van de twee meisjes is doof, de andere woont in een super luxe gezin. En dan willen de ouders natuurlijk het andere meisje leren kennen en dit gaat niet altijd even lekker.

The Lying Game
Een serie van de makers van Pretty Little Liars dus deze moest wel goed zijn ;) Maar het begin viel me zwaar tegen, ik moest er echt heel erg inkomen en de eerste paar afleveringen kon ik niet echt interessant noemen. Maar hoe beter je de personages leert kennen en hoe dieper het verhaal gaat, hoe leuker de serie wordt dus even volhouden!

The Nine Lives of Chloe King
Deze serie is helaas ook al gecanceld maar het eerste seizoen is zeker het waard om te kijken (helaas dus ook een open einde). Het gaat over Chloe die ontdekt dat ze speciale krachten heeft, en verder ook nog heel speciaal is binnen die community. Klinkt heel vaag zo maar hij is spannend en super leuk :)

The Secret Circle
Van de week heb ik daar hier al een artikeltje over geschreven en ik ben laaiend enthousiast erover!

Up All Night
Deze serie over twee nieuwe ouders is super grappig en kijkt gewoon lekker weg. De vader is dus huisman, de vrouw werkt veel. Hoe ze dit aanpakken zie je in 20 minuten durende, heerlijke afleveringen!

Verder nog een aantal series die ik soms volg: America's Next Top Model, Hollands Next Top Model, GTST, Desperate Housewives, Grey's Anatomy en de childish series zoals The Suite Life of Zack & Cody en Hannah Montana, stiekem lekkere tv. Wel in Engels! Ook keek ik Audrina, maar daar is maar één seizoen van geweest en het was wel leuk maar niet heel bijzonder, gewoon een soort The Hills.

Eigenlijk volg ik dus veelste veel series waar ik geen tijd voor heb maar ze zijn allemaal zo leuk haha.

Vandaag ik heb mijn laatste proefwerk gemaakt, Duits en volgens mij ging die wel goed. Morgen ben ik vrij en vrijdag moet ik nog even naar school voor een project en dan heb ik dus eindelijk vakantie, yay!

2 opmerkingen

 1. Wow wat veeel serie's
  haha ik ken ze niet eens allemaal.. oeps.
  Leuk blog heb je!
  Ik volg je
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg eigenlijk alleen maar Glee van de series die jij volgt :P Daarnaast Grey's Anatomy en ik kijk veel terug op internet (Liefs uit, HNTM, Café de Liefde).

  BeantwoordenVerwijderen