6 oktober 2011 / Sher-ping pannekoeken

Ik hou nog steeds ontzettend van bakken en koken dus zoals ik op mijn oude blogje deed blijf ik recepten plaatsen. Nieuwe die ik voor de eerste keer heb gemaakt, oude die ik al regelmatig heb gemaakt en zelfs al op mijn oude blogje stonden en misschien zelfs oude klassiekers van mijn oma. Ik probeer regelmatig lekker te kokkerellen dus hopelijk kan ik jullie hiermee ook verblijden. Daarnaast heb ik geprobeerd wat meer en mooiere foto's te maken maar omdat we nogal laat aten (tegen 8-en) was het al een beetje donker en zijn de foto's niet allemaal even mooi. Als ik ze ooit wat vroeger op de dag maak en beter word in fotograferen ga ik de foto's wel vervangen. Voor nu, goed zat. Wil jullie dit heerlijke eten niet laten missen :)Ingrediƫnten:

Voor het deeg
450 g wittebroodbloem, ik gebruik gewoon zo'n wit brood pak van Dr. Oetker volgens mij
2 1/4 dl water
4 el zonnebloemolie
zeezout

Voor de vulling
400 gram varkensgehakt, ik gebruikte half om half
een hand geraspte witte kool
3 bosuitjes, schoongemaakt en fijngehakt
2 tenen knoflook, gepeld en geperst
zeezout
1/4 rode peper, fijn gesneden
Voor erbij
zoete chilisaus
1 limoen, in partjesRoer voor het deeg de bloem, het water, de olie en een snuf zout door elkaar en kneed het vervolgens met de hand tot een glad, elastisch deeg. Dek het af met plasticfolie en laat het een paar uur rusten.

Meng wanneer je klaar bent om de pannenkoeken te bakken (duurt nog vanaf hier wel +/- 1 uur), alle ingrediƫnten voor de vulling in een grote kom. Wrijf goed met je vingers door elkaar en breng op smaak met zout en eventueel nog wat peper. Dit heb ik zelf niet gedaan omdat ik het met de rode peper al scherp zat vond.

Bestuif een schoon werkvlak met bloem en snijd het deeg nadat je het nog even door gekneed hebt in 8 gelijke stukken. Verdeel ook de vulling in 8 porties. Vet een bakplaat in met olie. Neem een stuk deeg en maak er een soort mini pizza van met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter en 1 centimeter dik.

Neem nu een van de porties vulling en leg die in het midden van het rondje deeg. Druk het plat, rek de randen van het deeg en vouw ze over de vulling heen. Als hij dichtzit, douw je hem voorzichtig plat.

Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken, leg ze op de ingevette bakplaat en zet ze ongeveer 20 minuten in de koelkast (deze tijd heb ik gebruikt om een salade erbij te maken, van de kool die ik nog over had). Zet daarna een grote droge pan op matig vuur (ik gebruikte er twee). Doe er een klein drupje olie in en leg de pannenkoeken met de gevouwen kant naar onderen in de pan. Druk ze voorzichtig plat met een spatel, tot ze ong. 1 centimer dik zijn.

Na ongeveer 6  minuten beginnen de pannen mooi bruin te worden, draai ze dan om. Bak ze nog eens 6 minuten. Als het goed is zijn ze dan klaar, maar voor de zekerheid kun je er even eentje opensnijden.

Seerveer met chilisaus in aparte kommetjes. Partjes limoen erbij om erover uit te knijpen en je bent klaar. Dip de pannenkoekjes in de de sauzen.Ze zijn heerlijk, dus smakelijk eten!

4 opmerkingen