12 oktober 2011 / Waarom ik zo'n verschrikkelijke hekel heb aan regen

1. Je haar wordt lelijk. Het gaat pluizen, duurt lang voor dat het droogt en als je dan net een keer een good hair day hebt. Ja, dan regent het. En het is ook met geen mogelijkheid te voorkomen want wat je ook doet, het wordt nat. Muts, nee, gaat er wel door heen. Capuchon, waait af. De enige manier die er is, is een oma-mutsje. Nou, dat gaat me toch echt te ver.

2. Je loopt de hele dag met een zeiknatte broek. Lekker hoor, fietsen naar school. Maar die verschrikkelijke natte bovenbenen, in een spijkerbroek. En het duurt zo ongeveer tot je weer terug moet op de fiets tot ze droog zijn. Net vijf minuten voordat je weer op de fiets stapt merk je dat ze droog zijn. Nou, laat het nog net zo hard regenen. Brr.

3. Precies op die ene dag dat het regent besluit je jouw bril op te doen waardoor je niks meer ziet, en zodra je een gebouw binnen loopt alles aanslaat. En maar poetsen en poetsen.

4. Je hebt het de hele dag door koud, ook al ben je zelf niet nat. Gewoon, door alleen al naar die dikke druppels te kijken ga je rillen. Maar meestal ben ik degene die wel nat is dus tja, dan is het echt koud. Natte armen, benen, hoofd, handen, voeten.

5. Het stopt nooit. Als het regent lijkt het wel eindig door te gaan. Precies op zo'n dag waarop je veel buiten bent. Dan regent het de hele dag. En dan moet je vooral niet op Buienradar gaan kijken, ik raad het je af. Je wordt er alleen maar chagrijnig van (behalve als het opklaart volgens dat ding. Oké, ook dat kan mis gaan. Want hoe vaak is het niet, dat er nog zo'n leuk plaatselijk buitje is?)

6. Je make-up zit tot aan je kin en het is er met geen mogelijkheid af te krijgen. Toch wel knap van de regen dat het hem wel lukte.

7. Nog een keer. Dat haar!

8. Als je dan op de terug weg weer op je fiets stapt, is je zadel nat. Brr. En elke keer probeer ik het ervan te schudden, slaan, schuiven. Het werkt niet, Benthe!

9. Mijn jas is niet waterdicht. Zegt zat volgens mij.

10. Fietsen met een paraplu is onmogelijk voor zulke motorisch gestoorde mensen als mij. Ik kan er al amper mee lopen, dan klapt ie al om of gaat ie kapot. Moet je eens voorstellen hoe dat op de fiets zo moeten gaan. Ik denk dat ik de straat nog niet uit was, of hij was al kapot.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen