13 oktober 2011 / Waarom ik zo'n verschrikkelijke liefde heb voor de regen

Als vervolg op.

1. Er is (bijna) niets zo heerlijk als kei hard gesport hebben en daarna, zonder capuchon, met je hoofd omhoog terug naar huis fietsen. Ijskoude druppels die op je bezwete, warme gezicht vallen.

2. Zodra je thuis komt met zeiknatte kleding duik je onder de douche om op te warmen, trek je daarna een joggingbroek en trui aan en kruip je op de bank. Gewoon, omdat het kan omdat je niet meer naar buiten hoeft de rest van de dag.

3. Thee proeft nooit lekkerder dan als het regent, je op de bank ligt met een filmpje en een dekentje.. Hemel.

4. Regen is ook nog eens ontzettend heerlijk als jij binnen ziet en andere mensen buiten zeik nat ziet worden. Gemeen, maar genieten van andere mensen hun pech.

5. Het idee dat het slechter weer wordt en daarom de feestdagen er weer aankomen is ook niet vervelend. Cadeautjes, warmte en gezelligheid.

6. En aansluitend op 5: je mag al weer bijna de kerstboom op zitten!

7. Geef mij een boek en regen, en het boek is binnen een paar uur uit. Door niks afgeleid worden en maar lezen. Niet alleen ontzettend leuk, ook nog eens goed omdat je zo die paar dikke pillen voor school uit hebt.

8. Het fijnste val ik in slaap, als ik de regen op mijn raam hoor tikken en ik veilig en warm in mijn bed lig. Lekker cozy nog wat verder onder de dekens weg kruipen. Mmm.

9. Je kan dan wel nat regenen, maar omdat bijna iedereen nat is en er niet uit ziet, valt het toevallig niet op als je een bad hair day hebt. Je kan er belabberd uit zien zonder dat mensen denken; wat heeft die gedaan? Heerlijk!

10. Regen is een goeie reden om lekker jezelf een keer ziek te melden van school en een paar uur extra lang in bed te blijven liggen.Daarna werk je die huiswerk achterstand weg en maak je alvast de dingen die je dag op school mist en dan heb je de rest van de dag vrij om nog lekker niks te doen. Dames en heren, dit mag officieel niet en is dan ook niet zo'n goed idee, maar soms (heel soms!!!) dan mag dat gewoon even. Van mij. Maar ben verstandig en kijk zelf of je een dag kan (en mag van je ouders) missen i.v.m. toetsen en uitleg. Kies een dag waarop er niet zo veel bijzonders is als je het doet.

3 opmerkingen