16 oktober 2011 / Walnoten taart

Pas had ik van opa en oma een mandje vol walnoten gehad (uit eigen tuin!) en aangezien ik dit recept al een tijdje graag wilde maken en ik zin had om te bakken, stond ik vanmiddag in de keuken. Verder heb ik ook heerlijk gekookt vanavond, de foto's zijn iets minder dus maar één goede, maar zal hem morgen online plaatsen met die ene foto en het recept. Ik schrijf het blogje zo wel vast denk ik want morgen begin ik aan mijn proefwerkweek en 's middags moet ik weer verder leren voor het proefwerk van dinsdag, geschiedenis. Morgen heb ik een ANW PTA en wiskunde pw. Hopelijk haal ik een beetje goede cijfers :)

Eerst had ik nog een klein probleempje. Volgens het recept moest je een 8 inch (20 cm) springvorm gebruiken en ik had alleen een 25 cm springvorm. Nou ja, dan maar iets lager en eerlijk gezegd had ik hier geen problemen mee, moest hem alleen 5 minuutjes korter in de oven dan de originele tijd. En zo heeft alles een oplossing :)


Bron 
Ingrediënten:

Cake
130 gram walnoten, even geroosterd in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn
150 gram kristalsuiker
115 gram roomboter of margarine (ik heb van allebei een beetje gebruikt omdat ik niet genoeg meer had van elk)
4 eieren
een klein beetje vanille aroma
65 gram bloem
een mesputje bakpoeder
een snufje zout

Toppingeen eetlepel vers geperste citroensap
150 gram jam (ik gebruikte frambozenjam)
160 gram slagroom
60 gram sour cream
1 zakje vanillesuiker
1 scheutje vanille aroma

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je springvorm in.

Verpletter je walnoten in een food processor, of als je die net zo als ik niet hebt, een staafmixer werkt ook goed. Meng dan de suiker en de walnoten in de mixer, tot ze goed gemixt zijn. Voeg de boter toe, weer tot het goed gemengd is. Daarna voeg je de eieren en vanille toe en meng je het wéér tot het goed gemengd is. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix kort tot alles gemengd is, pas of dat je het niet over-mixt. Schep het beslag in de springvorm.
Bak de cake als hij in een 25 cm springvorm zit ongeveer 25 minuten, hoe kleiner hoe langer. Je kan zodra hij over 20 minuten is gaan testen met een prikker of die er schoon uitkomt, zo ja dan is hij klaar. Laat hem eerst 15 minuten in de vorm afkoelen, daarna op een rek. Dan koel je hem tot hij echt helemaal koud is.Meng de citroensap met de jam en spatel over de cake. Klop de slagroom met de sour cream, het suiker en de vanille tot hij stijf is, spatel hem dan over de jam.

Volgens het recept kun je deze taart met jam en slagroom er op 2 dagen bewaren, zonder 4. Ik denk niet dat hij dat bij ons redt, hij is al meer als de helft op :)

2 opmerkingen

  1. Ziet er heerlijk uit! En ik heb al zin in iets lekkers, grr! hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ik nog nooit op, maar lijkt me wel lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen