13 november 2011 / Cindy Sherman

Vorige week zondag moesten wij voor school proberen Cindy Sherman's Untitled Film stills na te maken. Als je pas op mijn about bebjebenthe pagina hebt gekeken, had je al een voorproefje gezien. Nu laat ik jullie ons resultaat zien.

Het doel was om dezelfde boodschap als haar over te brengen. Op elke foto beeldt ze een stereotype uit en ze probeert clich├ęs zoals de huisvrouw te doorbreken. Dit hadden wij niet heel erg meegenomen tijdens onze 'fotoshoot', wij hebben vooral proberen te letten op, wat je ook heel erg in haar foto's ziet, het niet in de camera kijken, het kijken naar iets in de verte wat er eigenlijk niet is. Maar laat ik maar zeggen dat ik niet een heel erg geschikt model ben. Ik kijk op elke foto hetzelfde, behalve als ik lach ;) Dus hier onze 4 beste foto's.

Dit is mijn favoriete foto van allemaal. Ik ben natuurlijk extra critisch omdat ik het model was haha. Maar deze vind ik gewoon mooi, klein glimlachje,en de rest komt ook gewoon mooi uit. En mijn haar ziet er super uit op deze foto :) Ja, dit is zeker mijn favoriet.

Dan deze foto. Hij zat wel in onze presentatie maar hier ben ik niet zo heel tevreden over. Mijn ogen hierop vind ik niet zo mooi, ook trek ik een beetje een raar mondje. Deze vind ik denk ik het minste van onze favo vier.

Deze vind ik wel echt super tof. Vind wel dat ik hier heel stoer op sta, lekker sophisticated :) Ook is die auto heerlijk, kan het zeggen want heb er zelf in gezeten haha.

En dan heb je als laatste deze. Deze zet ik qua volgorde een beetje in het midden. De omgeving is heel mooi, mijn haar ziet again prachtig maar ik kijk met mijn rechtse oog net iets te veel scheel.

En dan waren er nog heel veel van zulke foto's haha. Ik heb respect voor mijn vriendinnetje die mee deze foto's hebben gemaakt (Janieke en Ilse), zoals ik al zei ben ik een verschrikkelijk model. Lachen, gekke bekken, nog meer lachen. Het was geweldig om te doen.

6 opmerkingen

 1. De eerste foto is inderdaad heel mooi! Sowieso wel een leuke opdracht. :D
  De eerste moet je zeker laten printen en aan je ouders geven, en je oma, enzo. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ioon

  Goed idee :) Moet sowieso nog een keertje foto's laten afdrukken (mijn foto album is al bijna twee jaar niet meer bijgewerkt hihi), dus dan doe ik die meteen een paar keer afdrukken. Beter als die prachtige schoolfoto's haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. k weet niet precies hoe oud je bent (vijftien toch), maar je ziet er echt ouder en volwassener uit! En dat is bedoeld als compliment, mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'dat ik niet een heel erg geschikt model ben' euh ik weet niet of het aan mij ligt, maar je bent onwijselijk mooi. Ik denk als je die eerste foto meeneemt naar een modellen bureau, dan willen ze op slag met jou in zee gaan. Succes verder nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle lieve reacties :)

  @ Laura Ik ben inderdaad 15! Dankjewel :)

  BeantwoordenVerwijderen