16 november 2011 / Efteling Winterillusies

Gewoon, even een kort blogje tussendoor. Als Efteling-liefhebber kan ik dit niet links laten liggen. Op de Recensiekoning (geniale site trouwens!) kwam ik dit prachtig filmpje tegen en ik vind dat jullie deze allemaal gezien moeten hebben.

De Villa Volta. Normaal hou ik niet zo van deze attractie omdat de wachtrij iets te lang is voor wat je er voor krijgt, het verhaal duurt vrij lang en de attractie is niet veel bijzonders. Maar het verhaal blijft wel heel bijzonder mooi, mijn nachtspel van groep 8 ging ook over dit verhaal. Het verbeeldt voor mij iets heel magisch. Dit filmpje is zo mooie, niet alleen vanwege de prachtige muziek, ook blijft het gewoon een heel mooi gebouw. En dan natuurlijk het verhaal zoals ik net al aanhaalde.

Deze filmpjes worden gemaakt door het zo gezegde 3D protection mapping. Voor een hele goede uitleg moet je maar naar de Recensiekoning gaan, die leggen het perfect uit. Het komt er op neer dat er met een heleboel projectors zo op het gebouw geschenen wordt. En in het echt dus ook, elke avond! Nu weet ik zeker dat ik naar de Winterefteling wil, ik moet dit gewoon zien.

Ik zei net al filmpjes, want bij het Spookslot en de Vliegende Hollander zijn dezelfde soort filmpjes te zien. Hopelijk komen deze ook snel online te staan. Ik denk dat dit een ijzersterk plan is van de Efteling en als hier reclame van komt op TV, dat zie hier nog veel bezoekers mee lokken. Wauw, ik wilde dat ik de Efteling uitgevonden had. En dat ik mevrouw Efteling heette. Wat zou dat een coole naam zijn.

3 opmerkingen

  1. 'Als Efteling-liefhebber' ga je er dan meerdere keren er naartoe? Heb je dan niet zoiets van: zo, nu heb ik het gezien, hier zien ze mij voorlopig niet meer terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Hans Ik ga niet heel vaak omdat het best wel duur is, maar de afgelopen jaren ben ik eigenlijk altijd wel 2 keer of meer geweest. Heb één jaar een abonnement gehad. Dit jaar ben ik helaas nog niet geweest maar dat komt nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tja Benthe... ik wil er ook heen om dit te zien!!!

    BeantwoordenVerwijderen