21 november 2011 / Leraren.

Over leraren valt heel weinig te zeggen, behalve dat ik me heel vraag af vaak waarom je überhaupt leraar zou worden van irritante, lastige 16-jarige pubers en waarom ze me altijd irriteren. Zo dus ook de volgende voorbeelden.

- Mijn levensbeschouwing leraar stuurde ons een samenvatting door die we moesten leren voor het proefwerk omdat we het boekje wat we hebben niet mee naar huis mogen nemen. Hij stuurde deze zaterdag door terwijl we woensdag het proefwerk hebben. Niet dat ik van plan was om het toen al te leren maar come on. Stuur het iets eerder door. Daarnaast is de samenvatting 6!! bladzijdes lang terwijl het een super dun boekje was. Dan vind ik het geen samenvatting meer. Het zijn potverdriedubbeltjes maar 3 hoofdstukken. Pff.

- Mijn lerares Engels kan niet normaal dingen opgeven. Even neus en lippen door roept ze dat we de komende weken elke vrijdag (het zevende uur!!) proefwerken hebben. Niemand merkt dat dus schrijft het op en dan op Magister zetten, aanstaande vrijdag: 'test Use of English'. Waar the fuck gaat het over en kan je er voor leren? Niemand weet het. Gelukkig heb ik morgen en woensdag nog les dus ik kan nog even klagen en er achter komen.

- Ik heb geen één wiskunde leraar op school die echt kan uitleggen. Vaak kom ik er via een andere leerling achter hoe het nu echt in elkaar zit. Vorig jaar had ik nog natuurkunde en scheikunde en kon ik het aan die leraren vragen, dat gaat niet helaas niet meer. Ik zoek het zelf wel uit. Of moet op bijles haha.

- Leraren kunnen het huiswerk niet spreiden. Ik weet het, plannen, maar het is veel makkelijker om alles uit te stellen. En dan alles in een week op geven, overleg met andere leraren! Ik ben nu al bang voor week 50.

- Hoe kun je nou drie proefwerken opgeven op de dag voor het weekend van Sinterklaas? Wil je me dood hebben? De dag ervoor heb ik Sinterklaas met vriendinnen, de dag erna met familie. Buh.

- Lul alsjeblieft niet heel de les vol met dingen over jezelf en Frankrijk om daarna vragen over de stof die BELANGRIJK is af te raffelen of om te negeren.

Zo. Dat is er ook weer uit.

2 opmerkingen

  1. Ja, leraren kunnen soms heel vervelend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ik kon me vroeger ook zo ergeren aan leraren. Wij hadden de regel op school dat je op een dag niet meer dan 2 proefwerken mocht hebben. Als een leraar dat zag maar ook nog een proefwerk wilde geven dan veranderde hij gewoon de naam en noemde het een SO. Want dan mocht het wel, zo dus totaal het nut van de regel voorbij gaan dat het voor leerlingen gewoon veel te zwaar is om zoveel te leren.

    Maar ja...

    Veel zijn ook niet echt geïnspireerd om goed les te geven. Leuke leraren zijn zeldzaam, zeker als ze ook nog goed zijn.

    BeantwoordenVerwijderen