5 november 2011 / On my way

Vandaag ben ik naar de stad geweest met Sandra maar omdat het al zo vroeg donker is heb ik nog geen foto's kunnen maken, ik ga het proberen morgen te doen. Dus jullie kunnen van de week een shoplog verwachten :) Als je mijn twitter volgt heb je al kunnen lezen dat ik een winterjas gevonden heb.

Daarnaast keek ik net op Magister en zag dat ik een 4,2 voor wiskunde heb. Best wel kut zeg maar, want nu sta ik een 4,7. Het is wel pas mijn eerste onvoldoende van dit jaar. Maar ben gewoon niet zo snel tevreden, ik wil eigenlijk voor alles minimaal een 7 staan. Voor wiskunde ben ik tevreden met een 6 maar dat wil ik ook echt halen. Dus het volgende hoofdstuk maar heel goed maken, veel vragen stellen en hopelijk een goed punt halen zodat ik mijn cijfer kan ophalen.Helaas gaat dit niet lukken vóór dit rapport, want daar moeten de punten voor 18 november van binnen zijn en daarvoor heb ik geen proefwerk/so van wiskunde meer. Gelukkig telt het 1e rapport niet mee maar een 4,7 is zo lelijk. Bah.

De afgelopen dagen heb ik een aantal dingen besteld en ik dacht dat ik jullie een sneak-peek geef over wat er nog binnen moet komen.

Bij The Book Depository besteld ik een hele tijd geleden al dit boek. Helaas is er waarschijnlijk iets mis gegaan in de post maar ze hebben hem opnieuw verzonden dus hopelijk komt hij nu wel binnen. Daarnaast bestel ik altijd met PayPal dus ik maak me er nooit zo druk om.

Ik was al best benieuwd naar het boek omdat de trailer van de film er zo mooi uitzag. Ik probeer altijd het boek te lezen voordat ik de film zie dus had ik het boek maar besteld.

Het boek gaat over een oude man, Jacob, die helemaal enthousiast wordt als er vlak bij zijn verzorgingstehuis een circus wordt opgebouwd. Dan blijkt dat hij een historie heeft in het circus. Deze beelden worden afgewisseld samen met die van het verzorgingstehuis.

Bij The Book Depository hebben boeken trouwens altijd hele mooie prijsjes. Ik heb een hele lijst met boeken die ik nog wil hebben en als ik zin heb om een boek te kopen kijk ik even op de site, en zodra ze goedkoper zijn als 5 euro bestel ik ze. Deze was nu weer iets duurder, maar als je afwacht worden ze vaak nog wel goedkoper.

Again, dit boek heb ik besteld omdat ik hele goede reacties over de film hoorde. Ook heeft Soesja over het boek geblogd en ze was erg lovend. Ze heeft een beetje dezelfde leesstijl als ik heb dus haar geloof ik wel ;)

Ik weet eigenlijk niet eens zo goed waar het boek over gaat, behalve dat elk  hoofdstuk één jaar afspeelt. Ik vind het wel fijn dat ik er niet veel van weet, ik heb er wel over gelezen maar heb het gewoon niet onthouden. Nu kan ik er gewoon in gaan lezen zonder dat ik al voorkennis van heb, ook wel fijn.

Eerst wilde ik wachten met bestellen en het boek voor Sinterklaas vragen maar nu had ik geld en het boek was maar 4 euro dus ik vond het goed, bestelde hem zelf meteen :)

Als ik het boek (en de andere boeken) binnen heb en gelezen zal ik er denk ik wel een blogje over schrijven. Al kan dat even duren, er liggen nog zo'n 30 boeken op me te wachten.

Ook dit boek kocht ik bij The Book Depository voor 4 euro. Ik heb er zoveel over gelezen, hoe goed het is, op ik denk wel 5 sites alleen al zonder er op gezocht te hebben. Ik ga er niet veel over zeggen omdat ik denk dat jullie het meeste al wel weten, maar het gaat over twee donkere vrouwen die huishoudhulpen (vandaar The Help) zijn bij blanke gezinnen. Ze voeden de kinderen op, werken heel hard en krijgen geen respect. Ik ben heel benieuwd, ze zeggen dat het een prachtig boek is. Ook is of wordt hij binnenkort verfilmd.

Ik had weer zat Movie Minutes dus ik heb zonet ook Desperate Housewives seizoen 2 gekocht. Blijft een heerlijke serie :) En in de shoplog morgen zullen jullie seizoen 1 zien, waardoor ik zat MovieMinutes had. Oh, en als iemand toevallig op dvd's MovieMinutes heeft maar er niks mee doet: Ik ben heel erg geïnteresseerd in je codes :)

Nu kijk ik nog even Hart of Dixie voordat we gaan eten, had nog geen tijd gehad om die van vorige week te kijken. Vanavond om 8 uur moet ik bij opa & oma zijn want we gaan lootjes trekken, ben benieuwd wie ik krijg. Ik ben al bezig met mijn verlanglijstje opstellen dus die zien jullie binnenkort ook nog wel.

2 opmerkingen

  1. Ik heb The Help ook gelezen, maar dan de Nederlandse vertaling 'een keukenmeidenroman' (rare titel vertaling...). Ik vond het een erg goed boek. :)

    Wel erg jammer van je punt voor wiskunde. Maar dat haal je vast wel op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijken me allemaal wel leuke boeken eigenlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen