26 november 2011 / Snickers cupcakes

Alweer twee weken geleden maakte ik deze heerlijke cupcakes voor de verjaardag van een vriendin. Hierbij wat foto's ervan en natuurlijk het recept. They are goddamn delicious!


Verder kleine update wat er op dit moment allemaal going on is. Ben lekker druk met school, maar dat gaat wel lekker. De laatste tijd kan ik me goed concentreren, goed leren en huiswerk maken. Morgen en maandag ga ik dan ook een paar uur goed zitten voor wiskunde, waar ik dinsdag een so voor heb en ik sta een onvoldoende, dus die wil ik eigenlijk wel ophalen. Dit gaat niet lukken met dit ene so, maar als ik een 7 zou halen zou ik toch al weer van een 4,7 naar een 5,1 gaan, dus minimaal een 7 is mijn streven. Vandaag heb ik alleen totaal geen zin om te leren, over een half uur ga ik ook richting de verjaardag van mijn tante (congrats!!) dus begin morgen.Verder ben ik druk bezig met sinterklaas surprise en rijmpjes, en heel veel leuke dingen die ik aan het doen ben. Donderdag ben ik naar Breaking Dawn Part 1 geweest waar ik van de week nog een blogje over probeer te schrijven. Ik probeer jullie up to date te houden maar soms heb ik geen zin om iets te schrijven als ik al heel de dag druk bezig ben geweest. En ik moet natuurlijk ook nog al mijn series volgen ;) Ik ben begonnen met Desperate Housewives en dat is natuurlijk ook nog ontzettend verslavend. Ik ben vandaag gestopt met kijken bij seizoen 1, aflevering 11, maar heb seizoen 2 ook al op DVD dus nog zat te kijken. Ook heb ik gisteren seizoen 1 van House binnen gekregen en heb ik heel seizoen 1 van 90210 gedownload. Zat te kijken voor deze koude daagjes.

En voor morgen ook nog op de planning om flink op te ruimen en schoon te maken. Kom ik nu 's avonds niet aan toe, en nu is het zo afleidend. Nodig dus! Als jullie gewoon meer willen weten, waar ik mee bezig ben op het moment etc. dan kunnen jullie me altijd volgen op twitter, al vergeet ik die ook nog wel eens te updaten de afgelopen dagen.


Snickers Cupcakes
Voor 12 cupcakes
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
40 gram cacaopoeder
80 ml kokend water
80 ml melk
130 gram bloem
3/8 theelepel baking soda
3/8 theelepel bakpoeder
3/8 theelepel zout
90 gram ongezouten roomboter
170 gram fijne kristalsuiker
3 eieren, kamertemperatuur

Voor de vulling:
140 gram suiker
30 ml water
125 ml slagroom
mespuntje zout
2,5 eetlepel boter
15 mini Snickers, in vieren gesneden

Voor de botercrème:
110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
230 gram poedersuiker, gezeefd
50 ml caramel saus (van de vulling)
1 eetlepel slagroom

Voor de garnering:
8 mini Snickers, in vieren gesneden
ongeveer 4 eetlepels caramelsaus (van de vulling)

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet cupcakevormpjes in een muffinpan.

Meng in een maatbeker het water en de cacaopoeder en meng dit. Giet de melk er bij en zet dit apart.

In een schaal, meng het bloem, baking soda, bakpoeder en het zout. In een grote kom, mix de boter tot hij zacht is met een mixer. Voeg dan het suiker toe en meng totdat het licht en luchtig is. Voeg de eieren toe, een voor een, en voeg dan 1/3 deel van het bloem mengsel toe. Meng kort, tot het net gemengd is. Voeg de helft van het cacao mengsel toe en voeg dan de rest van het bloem en cacao mengsel om en om toe. Meng het. Pak dan een schep en voeg ongeveer 2 eetlepels van het beslag in de vormpjes toe, bak 20 minuten. 


Voor de vulling: Pak de suiker en het water en stop het in een klein sauspannetje, roerend tot het gemengd is, op middelhoog vuur. Zonder te roeren, breng het aan de kook, alleen het pannetje draaien, zo af en toe. Kook het mengsel tot het een amber kleur heeft gekregen. Verwijder van het vuur en heel voorzichtig voeg de slagroom toe. Goed roeren ondertussen anders krijg je klontjes. Laat het tot kamertemperatuur afkoelen en zet een gedeelte apart voor de botercrème en de garnering. Als de saus is afgekoeld, roer de gehakte mini Snickers erbij.
Voor de frosting: Mix de boter op hoge snelheid met een mixer totdat het licht en luchtig is. Voeg de suiker toe, mix tot het gemengd is. Doe daar de caramel en slagroom toe en mix ongeveer 4 minuten op hoge snelheid.
Nu ga je de cupcakes in elkaar zetten. De cupcakes zijn nu als het goed is afgekoeld. Met een karteltjes mes snijd je uit elke cupcake een klein rondje, uit het midden. Hierin doe je de Snickers die je met caramel overgoten hebt. Daarna spuit je de botercrème erop en versier je elke cupcake met een paar stukjes van de gesneden Snickers zonder caramelsaus, en versier met de overige caramel saus die je apart hebt gezet.
Smakelijk!

3 opmerkingen

  1. Bedankt voor de tips! Die zien er echt heerlijk uit zeg, krijg honger! En veel plezier bij die verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dit! Ik krijg spontaan trek in chocolade. Yummie! :)

    BeantwoordenVerwijderen