4 december 2011 / Breaking Dawn: Part 1

Zoals ik al zei van de week ben ik vorige week donderdag naar Breaking Dawn: Part 1 geweest. Ik had wel zin om te gaan, maar was niet zo benieuwd als de vorige keer. Misschien omdat er zoveel tijd tussen de vorige film en deze zat. Misschien omdat ik wist dat dit deel van de film niet zo bijzonder zou zijn, of omdat hij het boek toch niet kon overtreffen. Ik weet niet. Van tevoren ging ik lekker naar de MacDonalds om kipnuggets te eten en toen kreeg ik er toch wel zin in.

Voor degene die het verhaal nog niet kennen (wat je bijna niet zou zeggen); het verhaal gaat over Bella en Edward, een stelletje, die gaan trouwen. Edward is een vampier, Bella niet. Maar Bella wil alleen maar trouwen zodat ze dan ook vampier kan worden. Als ze dan op huwelijksreis gaan, wordt Bella zwanger. Voor een echt goed beeld kun je het beste de trailer kijken.


De film viel me wel een beetje tegen. In dit gedeelte zit weinig spanning, terwijl in de eerdere films een fijne spanning hing. Dit miste en daardoor werd de film soms een beetje saai. Hoe ik deze film zie, is een beginnetje voor de volgende film. Om vast een beetje in de sfeer te komen. Helaas zit er tussen deze film en het volgende deel nog een heel jaar, veelste lang. De lengte tussen bijvoorbeeld HP7 part 1 & 2 was beter, een half jaar is gewoon beter.

De scène van de transformatie van Bella was goed gedaan, heel freaky en had zelfs iets horrorachtigs over zich heen hangen, deze was heel mooi gedaan. De wolven waren mooi neergezet maar soms een beetje te nep. Soms zat je in de gedachten van Jacob terwijl hij een wolf was, toen ik het boek las was ik heel benieuwd hoe ze dit zouden gaan neerzetten, maar ook dit is heel mooi gedaan.

Wat ik jammer vond, is dat als je het boek niet gelezen hebt, het verhaal heel lastig te begrijpen is. Ik was met twee mensen die het boek niet gelezen hadden en ik heb regelmatig extra dingen moeten uitleggen, omdat het soms nogal vaag is. Het lijkt net alsof ze er vanuit gaan dat iedereen het boek al gelezen heeft, wat natuurlijk niet goed is. Als dit niet gedaan was, en hij was iets volwassener gemaakt, dan hadden ze een veel breder publiek gehad.

De laatste scène is heel belangrijk, na de aftiteling, sommige mensen waren toen al gaan lopen. Let hier dus op als je naar de bioscoop gaat. Deze scène vond ik denk ik het leukste van de hele film, hier begint de spanning pas.

Het was dus een leuke film, maar toch een beetje saai, kleine tegenvaller. Ik  blijf het maar zien als begin voor deel 2 en het heeft me wel vermaakt. Maar ze hadden er iets beters van kunnen maken. Omdat hij me toch vermaakt heeft en het een leuk voorproefje is op de volgende film, krijgt hij van mij 3,5*

Gisteren heb ik Sinterklaas trouwens gevierd, ik ben goed verwend. Ik krijg alleen waarschijnlijk met kerstmis ook nog cadeautjes en ik ga ook nog kerstkleding/oud en nieuwe kleding kopen dus ik spaar alles op, maak er aan het einde van december foto's van en dan krijgen jullie een grote shoplog/giftlog :) Nog maar 3 weken tot de vakantie, wel drukke weken dus ik zal niet heel veel aan het bloggen zijn maar ik probeer jullie up-to-date te houden :)

1 opmerking

  1. ik ben het heel erg met je eens op de meeste punten! jammer van die scene na de aftiteling, die was best belangrijk en ik denk dat velen die niet gezien hebben..
    xoxo

    http://storyofstyle.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen