12 december 2011 / De Kersentuin

Afgelopen vrijdag ging ik voor het vak CKV voor school naar een theatervoorstelling in de Verkadefabriek. De Verkadefabriek is een hele gezellige, oude fabriek net buiten het centrum van Den Bosch, waar naast theatervoorstellingen, films en workshops ook nog een heel gezellig eetcafé is. Aanstaande vrijdag ga ik er weer heen, voor de voorstelling 'Het portret van Dorian Gray' waar wij van tevoren met Engels een heel project over gemaakt hebben en we nu aansluitend de voorstelling gaan zien.

Deze voorstelling ging over een aantal mensen die in Rusland leven, en bijna failliet gaan. Ze wonen op een groot landgoed maar ze moeten dit gaan verkopen. De persoon aan wie ze het willen verkopen heeft de plannen om op het landgoed zomerhuisjes neer te zetten, op de plek waar nu de kersentuin staat. Hier zijn de oude bewoners het absoluut niet mee eens. Het verhaal gaat, volgens de beschrijving, over de verschillen tussen de moralen van jong en oud.

Om gewoon maar meteen dit gezegd te hebben; ik vond de voorstelling verschrikkelijk saai. Veel dialoog, lange aktes, een saai langdradig verhaal. Meteen zodra het begon had ik al zoiets van, nee, dit wordt niks voor mij. Het decor was wel prachtig, ze wisten telkens totaal nieuwe locaties te creëren met twee grote stukken decor en een aantal rekwisieten. Ook was het acteerwerk niet slecht, af en toe wat over de top maar zeker niet slecht. Het was gewoon absoluut niet mijn stijl theater. Te artistiek denk ik.

Ik vond het leuk om wel een keer zo'n voorstelling gezien te hebben. Ik ga normaal vrijwel nooit naar het theater, en het was wel leuk om zoiets beleefd te hebben. Ik ben gewoon niet iemand die hier graag naar kijkt, en nog heel lang over het verhaal gaat nadenken om de diepere betekenis te begrijpen. Ik kijk een voorstelling en naderhand is het voor mij over. Dit heb ik ook altijd bij de films, boeken, muziek. Zo zit ik gewoon niet in elkaar. 

Ik kan er wel een heel verhaal over gaan vertellen, maar dat is gewoon niet interessant, want ik zou je niet aanraden om deze voorstelling te gaan zien. Wil je toch gaan, hij trekt nog rond tot 31 januari. Kijk hier voor locaties in jouw omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen