22 december 2011 / Kerst.

Kerst. Een van de warmste, gezelligste tijden van het jaar. Toch? Dit jaar zou het wel kunnen kloppen qua temperatuur, 10 graden en het is al winter. En terwijl andere mensen zeuren dat ze een witte kerst willen, ben ik hier eigenlijk heel blij mee. Geen sneeuw waar ik duizend keer over moet vallen. Geen ijskoude vingers die ik niet meer warm krijg. En die paar keer dat ik dan een beetje nat word op de fiets, die neem ik dan wel voor lief.

Maar kerst staat voor mij dit jaar niet zo zeer voor de warmte. Ondanks dat ik het altijd gezellig vind, draait kerst voor mij voor een groot deel vooral om eten. En ik denk dat dit bij een groot deel van de mensen zo is. Gelukkig vind ik eten helemaal niet erg, maar ik mis dat jaar gewoon de week vakantie voor de kerst. Lekker uitrusten, gezellig met mensen afspreken, alles op je gemakje voor bereiden. Dit jaar heb ik het eerst heel druk gehad met de proefwerkweek en daardoor was het dus snel snel allemaal. Super jammer.


Om toch even leuk te vertellen wat ik doe, eet, zie met kerst even een korte update zo. Van de recepten kan ik niet echt foto's maken omdat alles in het donker gebeurd, maar ik zal eventjes een korte samenvatting geven.

Morgen ga ik met school kerstontbijt houden, sommige mensen nemen broodjes mee en ik neem ook wat kleine dingetjes mee. Ik heb twee soorten bark gemaakt (Amerikaans, chocolade met dingetjes er door heen), een met oreo en eentje met marshmallows en amandel. Daarnaast heb ik banaan espresso chocola muffins gebakken. Ik ging eigenlijk nog karamel chocola vierkantjes maken maar die faalden. Ik heb nu iets minder dingen als ik eigenlijk wilden (voor iedereen maar 1 of 2 dingetjes), maar we zullen echt niet om komen van de honger. Naast mijn gerecht hebben we ook nog kerststol en koekjes. En ik heb nog 400 gram pure chocola over, amandelen, walnoten, marshmallows. Misschien maak ik er zo nog een beetje bark bij :)
Kerstavond doe ik niks bijzonders behalve waarschijnlijk een filmpje kijken. Eerste kerstdag hebben wij afgesproken om gezellig met opa en oma, en mijn twee ooms en tantes te eten en te kletsen, te lachen. We hebben een heel menu. Voor krijgen we mijn oma's soep, elk jaar weer en 't is heerlijk :) Daarnaast maakt mijn oom een salade met warme geitenkaas en mosterd-honingdressing. Jammie :) Voor 't hoofdgerecht krijgen we konijn (die ik helaas niet lus), kipsouffle, reibekuchen, paddenstoelen prei taart, pastasalade en nog wat kleine hapjes. Zoals je misschien al merk neemt iedereen iets mee. Na eten we pavlova en ik maak voor het nagerecht een perentaart met 3 soorten kazen. En dan hebben we bij de koffie nog een chocoladetaartje. Jammie allemaal :)
De tweede kerstdag zijn we gewoon met z'n viertjes thuis, mama papa en mijn zusje :) Voor hebben we een garnalen cocktail en paddenstoelensoep met peterselie. Hoofd hebben mama en ik zalm 'en papillote', mijn zusje en papa eten een rollade. En na hebben we een amandel-kersen crumble. 

Allemaal heel gezellig dus, ik heb er ook best wel zin in. Gelukkig ben ik morgen om 10 uur uit dus dan kan ik lekker van mijn vakantie gaan genieten! Als ik jullie niet meer spreek voor de kerstdagen, dan wens ik jullie hierbij vast fijne kerstdagen, geniet ervan! En ik zal jullie vast ook een voornemen voor het nieuwe jaar verklappen; meer bloggen ;)

Wat eten jullie deze kerst?

1 opmerking

  1. wij eten dit kerst
    lekkere kipfilet gemaakt door mijn vader.
    mijn moeder gaat roti maken en mijn oom pizza !!!
    ik heb erg zin in !

    BeantwoordenVerwijderen