6 januari 2012 / De toekomst


Als ik het woord toekomst hoor, klinkt het nog heel ver weg maar tegelijkertijd dichtbij. Ik vind het niet vervelend om erover na te denken. Op sommige momenten vind ik het een beetje eng, maar niet eng van bang maar spannend. Het grootste deel van de tijd heb ik er vooral heel erg zin in. Benieuwd naar wat er komen gaat, wat ik nog ga zien en meemaken, wie mijn vrienden worden en waar ik die ga maken. Erover praten alleen geeft me een sprongetje in mijn hart.

Overal haal ik inspiratie vandaan. Fijne gesprekken  met vriendinnen, simpele sites als Pinterest en Tumblr, blogs (en dan vooral die van Nathalie) en gewoon het dagelijkse leven. Ik probeer zoveel mogelijk in op te slaan, er later meer over na te denken maar vaak vergeet ik het weer. En daarnaast ben ik ook nog eens ontzettend wispelturig, vooral op het gebied wat ik later wil doen. Sinds ik jong ben is prinses, binnen-huis architecte, journalist, politicoloog, nog een keer journalist en nog veel meer voorbij gekomen. De laatste jaren is het vooral binnen het journalistiek gedeelte, het kook gedeelte en het politiek gedeelte gebleven. Prinses lijkt me nog steeds wel leuk maar daar zijn niet zoveel mogelijkheden binnen.

Een catering bedrijf, weddingplanner, journalist van een tijdschrift. Dat zijn een aantal dingen die gisterenmiddag voorbij kwamen voor mij toen ik gezellig aan het kletsen was met Ilse en Janieke. Voor mezelf zie ik ook veel reizen, ik wil zien hoe andere mensen leven. Andere culturen meemaken. Praten met mensen die je tot daarvoor niet kende. Maar ook mensen die je al lang kent beter leren kennen. En als ik dan uit gereisd ben, wat je volgens mij niet echt kan zijn, wil ik heel burgerlijk een huis met een grote tuin. Daarin verbouw ik dan mijn eigen groente en fruit en hiermee bereid ik heerlijk vers eten. Als ik dan oud ben en met pensioen, komen mijn kleinkinderen ook dingen plukken, net zoals ik dat nu doe bij mijn opa en oma.

Vandaag droomde ik nog het meeste over een farmer's market bezoeken in de Verenigde Staten, kijken hoe het is, en dit principe naar Nederland brengen. Natuurlijk, onbespoten eten, alles vers natuurlijk. Kleinschalig binnen een dorp en met eten van plaatselijke bevolking. Omliggende boerderijen brengen hun eten. Voorlopig kan ik dit nog niet doen maar ik ga vanaf volgende week (deze week kan ik de chips nog even niet laten liggen hoor) proberen zo weinig mogelijk processed food te eten. Vers is vaak toch tien keer zo lekker.

Ik vind het ook fijn om voor mezelf een beetje alles op een rijtje te zitten in een blogje. Even alles van me afschrijven en het een beetje verwerken. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om te lezen.

6 opmerkingen

 1. ik vind het mooi hoe je over
  de toekomst denkt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk enzo,:)
  Maar jouw foto is een vampier:o
  Grapje!! Je bent goed aan het denken over de toekomst!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weddingplanner is ook nog steeds een droom van mij, net als veel reizen. Alleen zie ik het reizen eerder uitkomen dan weddingplanner worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat gaat mijn kind nog allemaal meemaken??? X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief dat je me noemt <3 En ik kan me helemaal vinden in je idee om eigen groente en fruit verbouwen. Dat is ook een droom van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen