2 januari 2012 / Goeie voornemens

Elk jaar probeer ik het weer; de goede voornemens. Gisteren is weer een groot deel van de Nederlanders gestopt met roken, naar de sportschool geweest en heeft opgeruimd. Ondanks dat het vaak niet werkt, heb je er dan toch 1 week/1 maand/half jaar er tijd aan besteed en je bent in ieder geval goed op weg geweest. Dus ik probeer het gewoon.

1. Een gezonde leefstijl
Dit jaar draait voor mij om gezond eten en drinken en veel bewegen. Geen 1,5 liter cola light meer per dag maar een liter of 2/3 thee. Geen pindakaas meer op brood maar gezond beleg. Alle ongezonde dingen wil ik vervangen, de rest wil ik met mate eten. Tuurlijk blijf ik lekkere dingen maken (en aan jullie laten zien) maar dan blijft het bij 1 klein stukje. Ook sport ik nu al vier keer per week, dit wil ik zo volhouden en daarnaast wil ik ergens in april gaan hardlopen. Voor die tijd nog even goede schoenen en dan ga ik hardlopen echt een keer volhouden.

2. Sparen
Geen geld meer uitgeven aan dingen die ik NIET nodig heb. Voorlopig koop ik dus geen boeken, geen dvd's, geen make-up en alles wat ik verder niet nodig heb. Ik ga sparen. In eerste instantie voor Engeland waar ik in maart weer heen ga. Daarna wilde ik eigenlijk gaan sparen voor een Louis Vuitton tas die ik dan volgend jaar mei wilde kopen maar voorlopig ga ik eerst even sparen voor ' niks'. Ik heb heel veel dingen in de planning zoals festivals, leuke plekken waar ik heen wil met vriendinnen. Daar is geld voor nodig en dat heb ik niet zomaar, dus eerst even dat, de tas kan altijd nog.

3. Minder 'loze' momenten
Ik betrap mezelf er zo vaak op dat ik maar wat zit te surfen op het internet en dat ik daardoor afgeleid word van bijvoorbeeld mijn schoolwerk, blog, etc. Daarom dus minder mindless interneten, minder Twitter, blogs lezen en Tumblr. Om dat verder te voorkomen ben ik gisteren al bezig geweest met unfollowen. Nu volg ik alleen nog maar de mensen die ik echt heel erg leuk vind en daarmee wil ik voorkomen dat ik zo veel tijd op al die sites besteed. Daarnaast zet ik voortaan tijdens het werken aan school alles AF. Zoveel afleiding waardoor ik vaak nog laat op de avond met huiswerk bezig ben en wat dus absoluut niet nodig is.

4. Geconcentreerd aan school werken
Een groot deel van het punt hierboven hoort erbij, want afleiding is het gene waar ik het meeste last van heb. Zodra ik uit school kom ga ik meteen aan het werk, met een kleine pauze tussendoor vanwege het sporten, en  dan zorg ik ervoor dat ik zo ver mogelijk vooruit kan werken, veel af heb en ik dus 's avonds en in het weekend meer vrije tijd heb. Ook wil goeie punten blijven halen en mijn wiskunde punt ophalen naar een voldoende. Het proefwerk in de schakelweek ging volgens mij wel goed maar hoe langer het geleden is, hoe banger ik word voor het punt.

5. Opruimen
Het laatste, maar niet minste punt, is opruimen. Dit jaar blijft mijn kamer altijd netjes. Er staat niet na een week een heel serviesgoed boven. Ik ruim elke avond eventjes op, zo voor ik ga slapen. En door het jaar heen ga ik afscheid nemen van veel spullen zodat mijn kamer leger word, geen overbodige dingen. Ruimte.

Dit zijn mijn 5 belangrijkste voornemens welke ik echt wil proberen te voldoen, voor de rest heb ik me ook nog voorgenomen meer te gaan lezen, eerst films kijken die ik al op dvd heb en dan pas weer te gaan downloaden en veel recepten uitproberen maar dat komt allemaal wel goed, deze 5 dingen focus ik me eerst op. Verder ben ik natuurlijk heel veel andere dingen van plan en staan er al wat dingen vast zoals Engeland waar ik heel veel zin in heb en ik word dit jaar natuurlijk zestien, dus wat het allerbelangrijkste is: GENIETEN!

1 opmerking

  1. Mooie goede voornemens, en ook heel haalbaar geloof ik! Minder loze momenten, daar ben ik ook druk mee bezig...bevalt erg goed :)

    Gelukkig nieuwjaar en geniet met volle teugen!

    BeantwoordenVerwijderen