14 januari 2012 / Mouline Rouge

Deze film kreeg ik vorig jaar voor kerst in een mooie box samen met Australie en Romeo + Juliet. Hij was toen in de aanbieding bij Bol.com voor 5 euro, dat is een leuk prijsje, want nu kost hij 28 euro :) Vorig jaar keek ik hem al een keer en nu dus weer.De film gaat om de schrijver Christian die uit Engeland naar Parijs is gekomen om het bohémian leventjes te leiden; schoonheid, vrijheid, waarheid en vooral liefde. Hij maakt daar vrienden met wie hij een voorstelling schrijft en ze proberen daarvoor een optreden te regelen in Moulin Rouge. De eigenaar van Moulin Rouge heeft een goede show nodig, maar moet daarvoor eerst omgebouwd worden in een theater. Hier is de hertog voor nodig, hij heeft het geld. De hertog heeft alleen één voorwaarde; hij moet het alleen recht krijgen op Satine. Maar ondertussen zijn Christian en Satine verliefd geworden.

En wat is dit een heerlijke film. Ik weet nog dat ik toen ik hem voor de eerste keer keek, hem iets te rommelig vond. Nu kan ik dit alleen maar waarderen. Het is af en toe wat chaotisch maar dit hoort bij de stijl van de film. Er komen zoveel bekende liedjes in voor, bijna alles kun je mee zingen, herkennen. Maar dan in nieuwe versies, heerlijke versies. Smells Like Teen Spirit, Like a Virgin, Diamonds are a girls best friend en natuurlijk Moulin Rouge, al komt de laatst genoemde er maar een heel klein stukje in voor. Ook zijn de kostuums echt prachtig, grote bombastische jurken.

Het acteerwerk is ook echt subliem, vooral de hertog en de baas van het theater zijn geniaal. Prachtige, excentrieke karakters waar de acteurs zich echt in hebben kunnen uitleven. Heel erg mooi gedaan. Ook Kidman doet het leuk, niet bijzonder maar noemenswaardig. De stem van McGregor komt prachtig uit in de meeste nummers, heel erg leuk. Ook de bijrollen zijn stuk voor stuk prachtig gespeeld, zo ook de theatervrienden van Christian die stuk voor stuk erg leuk gespeeld worden.

Over deze film dus niks dan lovends. Bombastischs, kleurrijk, groots en vooral heel erg leuk. Prachtige muziekbewerkingen en goed acteerwerk. Ik kan bijna niks negatiefs zeggen behalve dat je er misschien even aan moet wennen, het is af en toe wat overdreven maar dit is niet slecht voor de film. Ik geef hem dan ook 5*.

2 opmerkingen

  1. Goede review van de film. En ook precies mijn gedachten over de film. Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen het een prachtige film vonden, maar voor mij was het iets teveel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik vond het echt een mooie film :)

    BeantwoordenVerwijderen