29 februari 2012 / Red Velvet witte chocolade koekjes

Van de week besloot ik toch maar iets lekkers te gaan bakken. Het was vakantie en ik had het best wel druk, maar wat is nou een vakantie zonder iets lekker te bakken? Na een beetje gebladerd te hebben door al mijn receptjes, en naar mijn zusje hebben geluisterd, kwam ik bij deze. Niet moeilijk om te maken en wat is er nou niet lekker aan witte chocolade koekjes :) Hier waren de koekjes zo op hihi. Mijn zusje heeft ze zelfs gegeten als ontbijt.


De koekjes zijn lekker knapperig aan de buitenkant maar lekker zacht en luchtig aan de binnenkant. Ik heb nu zo'n ijsschep die de bolletjes mooi rond maakt, zo'n automatische, erg handig maar deze is net iets te groot dus krijg je hele grote koekjes. Ik ga binnenkort dus nog even op zoek naar een iets kleinere, maar het werkt dus heel handig en ik zou het zeker aanraden!Red Velvet Witte Chocolade Koekjes
Bron, The Curvy Carrot
Ingrediƫnten:

115 gram roomboter, op kamertemperatuur
100 gram kristalsuiker
115 gram donkerbruine bruine suiker
1 ei
1 theelepel vanille-aroma
185 gram bloem
1 1/2 theelepel baking soda
een snufje zout
30 gram cacao poeder
Rode voedsel kleurstof
100 gram witte chocola, in stukjes gehakt of 100 gram witte chocolate chips (ik gebruik gewone witte chocola omdat dat goedkoper is en makkelijker verkrijgbaar)

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg bakpapier op 2 bakplaten of 1 bakplaat en 1 rooster. Mix in een kom van een mixer (het liefste met zo'n grote spatel achtige dingen, maar die heb ik ook niet) met de gardes op hoge snelheid de boter en de suikers tot het mengsel zacht en fluffy is, dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de kleurstof toe, je moet even kijken wanneer de kleur goed is.

Zet de mixer op de middelste stand en voeg het ei en de vanille toe, mix tot het goed gecombineerd is. Zet dan de snelheid op z'n laagste en voeg alle droge ingrediƫnten toe. Hier kun je eventueel nog wat rode kleurstof toe voegen, dit heb ik niet gedaan omdat het natuurlijk een beetje chemisch is, maar als je fellere koekjes wilt, zeker doen! Daarna schep je met een spatel de witte chocolade stukjes er door heen.

Met een koekjes deeg schepper, een eetlepel of een ijsschep schep je het deeg in hoopjes op de bakplaat, ongeveer 4 cm tussen elk koekje. Met je vingers druk je ze nog een beetje plat.

Bak ze tot ze mooi goud zijn en knapperige randjes hebben, dit duurt zo'n 10 - 12 minuten. 

2 opmerkingen