10 maart 2012 / Healthy apple chips


Op Pinterest vind ik bijna altijd de meest lekkere dingen. Deze was ik een tijdje geleden al tegen gekomen en stonden al even op mijn maak lijstje. Afgelopen week was ik lekker bezig in de keuken en had ik deze ook gemaakt.
Ik vind ze er op deze foto trouwens echt herfstig uitzien.
Ze zijn super gezond en heerlijk knapperig. Je moet ze wel binnen een of twee dagen opeten, daarna worden ze weer minder knapperig. Ik zou ze vooral eten als snackje 's avonds, als vervanging voor je chipjes bijvoorbeeld, en ze zijn een stuk gezonder. Misschien kun je ook nog wel variƫren met fruit, peer chips misschien? Ik weet niet, je zou het moeten proberen.

Bron
Wat heb je nodig?
  • 2 appels
  • Kaneel
Verwijder de kroos met een appelboor en snijd de appel zo dun mogelijk. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de appelplakjes erop. Sprenkel daar de kaneel over en bak op 135 graden voor ongeveer anderhalf uur. Na een uur moet je ze eventjes omdraaien, daarna zet je ze nog een half uur terug. Dan zijn ze ongeveer gaan, maar het kan dat ze nog iets langer moeten.

Ik wil ook nog even zeggen dat ik te snel in Kony 2012 heb geloofd, er wordt gezegd dat er 70% van de inkomsten van Invisible Children niet naar het doel zelf gaat maar naar de medewerkers. Ook is Kony zelf al sinds 2007 niet meer gezien en kan al lang dood zijn. Ik wacht dus nog even met een bandje o.i.d. kopen.

5 opmerkingen

  1. Hm dit ziet er goed uit. Ik ga 'm opslaan :D Gezonde snacks ben ik wel aan toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love voor pinterest, hihi. Ik heb dat van Kony trouwens ook maar zo overgenomen op mijn blog, wist daar nog helemaal niks vanaf!

    BeantwoordenVerwijderen