5 maart 2012 / Hoe een normale maandag perfect wordt

Ik ben normaal niet zo van maandagen. Ik heb er niet zo'n hekel aan zoals sommige mensen, maar vaak betekent het toch weer dat je na een fijn weekend weer naar school moest. Deze maandag was anders. Ik zou eindelijk het wiskundeproefwerk gaan maken wat mijn cijfer nog verder naar beneden zou halen, of zou ophalen. Ik heb al een aantal keer bijles gehad en er zelf ook nog veel tijd ingestopt. Ook had ik vandaag Frans proefwerk, waar ik wat minder tijd aan had besteed, maar wel nog een beetje voor geleerd had. Dit weekend bestond dan ook voor een deel uit leren voor wiskunde en ik was blij dat ik er vandaag eindelijk vanaf zou zijn. Weer een nieuwe periode, een verse start. Ik stond vanochtend dus ook verrassend makkelijk op (nadat mijn wekker eerst niet was gegaan en mama me kwam wakker maken).

Eenmaal op school was ik zenuwachtig. Echt heel erg. Maar zodra ik het proefwerk wiskunde voor mijn neus kreeg en ik zag dat ik de eerste twee vragen sowieso snapte, werd ik rustiger en heb ik fijn zitten werken. Ik was snel klaar, na 40 minuten al (we hadden 110 minuten voor heel het proefwerk) dus toen heb ik alles twee keer nagelopen en nagerekend. Na een minuutje of 60 ben ik weggegaan en ik stapte het lokaal uit met een super goed gevoel. Ik had een beetje gerekend en volgens mijn eigen berekening kwam ik op een 8,8 uit. Als ik alles wat ik dacht dat ik goed had, goed zou hebben. Oftewel, een 7 zou het worden.

Daarna moesten we nog meer als een uur wachten op het Frans proefwerk maar we zaten in de aula, we hebben een beetje kunnen leren en vooral heel veel gekletst en lol gehad. Het proefwerk ging ik in het met het gevoel van :'Maakt niet uit of ik hem verpest, ik sta toch een 7,4.' Het proefwerk zelf was best lastig, ik had niet echt het gevoel dat ik hem goed had gemaakt en ik was ook best wel lang bezig geweest, meer als 40 minuten.

Toen ik thuis kwam heb ik gezellig met mijn zusje geluncht en The Vampire Diaries gekeken (ben pas net begonnen met kijken en ben nu bij aflevering 6 van seizoen 1, maar ik volg het nog niet helemaal). Vlak voor ik ging sporten, tweette iemand dat zij een 8,2 voor wiskunde had. Mijn hart sloeg echt over, ik kreeg ook echt hartkloppingen, en logde in op Magister. En ja hoor. Een fucking 9,3!


Het sporten was heel erg leuk en van mijn sport instructrice Yolanda kreeg ik ook nog een paar schoenen, how nice :) Ze zitten super fijn en zijn heel erg mooi. Ik ben al een heleboel kleding outfitjes ermee aan het bedenken. Zo heb je in één week twee paar nieuwe schoenen :)

Ik vroeg me trouwens van de week af, na een comment op mijn 'nieuwe schoenen'- artikel waarin iemand vroeg om aanfoto's, of jullie überhaupt OOTD's (outfit of the day) leuk zouden vinden. Ik heb niet zo'n bijzondere stijl dat ik dit vaak zou doen, maar een keer in de zoveel tijd? Ik vind het zelf altijd wel leuk om te zien wat andere mensen aan hebben. En dan zoek ik meteen een fotograaf dus mama en vriendinnetjes? Be prepared for the question.
Nadat we jammie gegeten hadden (bami à la papa) zag ik weer op Twitter dat Frans erop stond. Slik, weer spannend. Maar het viel alles mee en ik heb een 7,1. Niet eens zo heel slecht voor mijn gemiddelde, ik ga van die 7,4 naar een 7,3. Wat ik nog wel ga ophalen naar een 8 hopelijk dit jaar hihi. Ook ontdekten mijn zusje de Dance Dare's van Ellen DeGeneres, geniaal. Ik heb me echt kapot gelachen. Oftewel, deze dag is heerlijk en hopelijk kan ik hem ook fijn afsluiten.

4 opmerkingen