6 maart 2012 / Zalm met augurkmayonaise

Vandaag ging ik lekker koken en dit recept had ik net gerepind. Ik volg nu sinds kort de prachtige blog De pan van Pien, een blog vol met heerlijke recepten met de daarbij horende prachtige foto's. Ik ben nu al fan!
Het recept is heerlijk. De smaken passen perfect bij elkaar en het vult precies goed. Mijn vader houdt normaal niet van vis maar dit vond hij heerlijk. Sorry voor de crappy foto's, toen ik ze maakte leken ze op het kleine schermpje wel goed en tja, het werd koud dus ik moest opschieten. Bij een waarschijnlijk volgende keer vervang ik ze misschien wel ;)Bron, iets veranderd
Ingrediƫnten:

- 600 gram aardappelen, kruimig, schoongeboend
- 400 gram snijboontjes (kant en klaar)
- 500 gram zalmfilet (ik gebruikte diepvries-zalm)
- krulpeterselie, naar smaak, fijngesneden
- 1/2 pot partysticks augurken, in stukjes
- 4 el mayonaise


Snijd de ongeschilde aardappels in vieren en kook ze in 15 tot 20 minuten in water met zout gaar. Verwarm ondertussen de snijboontjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bestrooi ondertussen de zalm met peper en zout. Bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten gaar en bruin. Meng ondertussen de peterselie en augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappels en de snijboontjes over 4 borden en leg op elk bord een stuk zalm. Schep daar de augurkmayonaise op.

Smakelijk eten!

1 opmerking