6 april 2012 / Do it like it Casablanca

Afgelopen zondag ben ik voor het vak CKV en omdat de film me leuk leek naar Casablanca geweest. Dit is echt een classic, hij komt namelijk uit 1942. Ik vond de film heel erg leuk, hij heeft een heel fijn sfeertje en het verhaal is ook goed. Omdat ik na de film helemaal verliefd ben, as usual na zo'n film, op de jaren veertig kleding en stijl heb ik geprobeerd een mooi setje te maken, net zoals Ingrid Bergman in de film.
In de film en volgens mij sowieso meestal in de jaren veertig droegen de vrouwen een mooie langere rok tot net over de knie of langer (2, 8 of 9). Hierin droegen ze een vaak wat simpelere witte blouse met knoopjes (4). Als ze een blazer droegen, dan paste deze perfect bij de rok, een setje. Daarbij droegen ze simpele lage, zwarte pumps (3) en een zwarte clutch (1). Als ze naar buiten gingen, droegen ze hierover heen een trenchcoat (10), een hoedje erbij (5 of 6) in de winter en in de zomer een mooie witte sjaal (7) om hun hoofd heen geslagen.

Zo klassiek, zo mooi, zo lekker jaren veertig. Lijkt altijd alles in een ander tijdperk niet veel beter? Zo droeg ik vandaag ook een eind jaren tachtig, begin jaren negentig-achtige outfit naar school, geinspireerd door Saved by the Bell hihi. Ik ben trouwens van deze collage echt verliefd op een paar items, vooral nummertjes 2, 5, 9 en 10 zou ik graag terug vinden in mijn kledingkast!

1 opmerking

  1. Ik vind de jas echt heel erg mooi!
    Rokjes ook, maar zou mij niet staan denk ik. De kleurtjes zijn wel weer lekker vrolijk.

    BeantwoordenVerwijderen