2 april 2012 / Model United Nations II

Zoals ik meer als een week geleden al blogde, vertrok ik vorige week vrijdag richting Engeland om daar mee te doen aan de Model United Nations. En ik heb in dat blogje elke keer model verkeerd geschreven maar dat terzijde. Ook waren we ontzettend onder voorbereid, we kenden nog echt niet het principe van de MUN en alle termen die er gebruikt werden. Verder was het echt geweldig. Gewoon echt geweldig. We hebben zoveel mensen leren kennen uit zoveel landen en heel veel lol gehad met de mensen van onze eigen groep. Ik wil volgend jaar weer!

De school
Ik vind het nogal lastig om alles in een verhaal te zetten, ik kan heel veel gaan vertellen over het debatteren maar dat is voor jullie niet echt interessant. Ik geef nu dus eerst even een korte samenvatting en verder plaats ik gewoon leuke foto's met een verhaaltje.

We vertrokken vrijdagochtend vroeg, 6 uur opstaan, richting het vliegveld en vanuit Eindhoven vlogen we richting Londen Stansted. Goeie vlucht, ik heb nog wat stukjes geslapen, want ik weet niet hoe het komt maar zodra ik op een stoel zit in een vliegtuig val ik in slaap. Eenmaal aangekomen in Engeland en een stukje met de bus gereden te hebben kwamen we aan bij ons hotel. Beetje een bummer, we zaten in een ander hotel als we dachten, en deze was net iets minder luxe. Nog steeds luxe, maar dat was wel jammer. We hadden even de tijd voor onszelf dus toen liepen we even naar de winkels die we in de bus zagen (Topshop! New Look! Dorothy Perkins! en we konden maar 10 kilo meenemen :() en naar de Tesco. Terug aangekomen kregen we een lunch, met chips btw, en konden we lekker chillen op onze kamers. Mensen hadden boxjes mee, we hadden lekker eten en we hadden vooral veel lol.
Toen begon het officiële, we gingen richting Haileybury, de school. Alle jongens chic in pak, meisjes op en top netjes. Eerst een openingsceremonie en daarna op naar het lobbyen. Heel veel nieuwe indrukken dus ik was nogal 'wow'-ig. Wel al leuke mensen leren kennen :) 's Avonds hadden we niks dus toen konden we lekker gezellig doen op onze kamers.

Mijn landje, San Marino - ik ben dus het meisje met het blauwe jasje
De tweede dag gingen we heel de dag dus debatteren over de resoluties die genoeg handtekeningen hadden. Dit duurde soms wat lang maar ik vond het wel heel erg interessant, dus uiteindelijk ging heel de dag snel voorbij. 's Avonds hadden we HET feest, van half 9 tot half 11 haha, wat uiteindelijk heel erg mee viel en we hebben het toch heel gezellig gemaakt. Helaas heb ik hier geen foto's van, de zaal was iets te groot en de Engelse zijn wat lomp, de muziek was raar maar hé, je maakt het toch zelf gezellig of niet :)

Onze klas/groep, leuk toch iedereen in pak en chic :)Zondagochtend gingen we eerst naar de kerk en daarna verder met debatteren en 's middags hadden we de General Assembly; een aantal resoluties van een aantal committees werden besproken. Dit was allemaal nogal groot en niemand deed echt meer mee, maar je had een briefjessysteem en daar hebben we flink gebruik van gemaakt. Toen was het helaas al weer afgelopen, het officiële gebeuren, maar de volgende ochtend moesten we om 4 uur vertrekken. Wat doe je dan? Juist, niet slapen en heel veel lol hebben. Daar zijn nog leuke filmpjes van gemaakt die niet blog-proof zijn haha. De volgende ochtend lekker dood vliegen, weer slapen in het vliegtuig (en in de bus) en thuis lekker slapen. Het was zo ontzettend leuk. Leuk, leuk, leuk.


1 opmerking

  1. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar het klinkt inderdaad best leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen