11 mei 2012 / FIT&RUNNING - Start to run

Afgelopen week ben ik eindelijk begonnen met hardlopen. Ik wilde het al heel lang gewoon doen, maar had nog geen hardloop schoenen. Nu ik die vorige week eindelijk kocht, kon ik ook beginnen. Ik zocht een schema op, en ben gewoon gegaan. Het schema is gemaakt om van beginner naar 5 kilometer ongeveer te lopen. Ik gebruik dit schema. Ik ren nu nog heel langzaam, echt joggen eigenlijk, en wil gewoon beginnen met de tijd die ik ren opbouwen. Daarna wil ik pas proberen sneller te gaan rennen. Ondertussen wil ik hier regelmatig een stukje plaatsen, als stok achter de deur maar ook omdat ik er graag over praat. Volgens mij worden mijn vriendinnen nu al gek van me, elke keer gooi ik er iets over in.

Het schema is nu nog vrij langzaam, je begint met opwarmen en dus 5 minuten lopen. Daarna moet ik een minuut joggen en dan 2 minuten lopen. Ik heb geen goeie conditie maar dit kan ik makkelijk volhouden. Gisteren regende het hard en was het benauwd, ik ben gewoon gaan rennen, maar moest wel heel erg mijn ademhaling in de gaten houden. Ik was na het rennen zeikes, maar het was wel heel erg lekker. Het schema gaat er vanuit dat je drie keer per week loopt, dus dat doe ik ook.

Ik heb pas een cadeaubon van Bol.com gewonnen, en daar wil ik dan graag een iPod shuffle van kopen. Ze kosten sowieso maar €49 euro en dan min die €20 is het helemaal leuk :) Nu nog even wachten tot de bon binnen is haha. Dit wordt trouwens mijn eerste iPod, mijn eerste Apple product overall. Met muziek rennen is gewoon fijner, maar nu heb ik gewoon nog niks om mee te rennen.

Ik zie er nu al naar uit als ik langer kan rennen. Ik moet er wel eerst komen, maar het lijkt me gewoon fijn om een stuk te gaan lopen, even alles geven en nergens over na te denken. Het is nog een beetje een raar idee dat ik dadelijk zelf zo lang kan lopen, ik zag het altijd bij andere mensen maar ik zie het mezelf nog niet zo snel doen haha.

3 opmerkingen

 1. Dat klinkt wel goed. Rustig opbouwen en gewoon de drie keer volhouden. Dan zul je zien dat het stiekem toch wel snel gaat met het verbeteren van je conditie. :D

  Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben toevallig ook net begonnen met hardlopen en heb er vanmorgen ook iets over op mijn blog gezet, haha :)Heel veel succes! Met muziek rennen vind ik inderdaad ook véél fijner!

   Verwijderen
 2. Hardlopen is fijn! :) al moet ik zeggen dat ik liever heb dat het vriest dan dit benauwde weer, dan is er veel meer zuurstof in de lucht!
  Rustig aan beginnen dan komt het helemaal goed, de snelheid komt later wel. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen