21 mei 2012 / Gers Pardoel 18/5





















Een hele tijd geleden kochten Ilse, Esther en ik al kaartjes voor Gers Pardoel. Ik neem je mee was toen helemaal in en tja, hier in de buurt, waarom niet? Ondertussen was het al 18 mei en ik kende nog steeds niet meer als twee liedjes. Ik had dus wel zin in het concert, maar verwachtte niet veel bijzonders. We besloten van tevoren gezellig samen te gaan koken en te eten. We maakten oosterse spiesjes en kip-cajun spiesjes, komkommersalade en waldorfsalade. Met een lekker zelfgemaakt koriandersausje en stokbrood, hebben we heerlijk gebarbecued.  En als toetje hadden we ook nog heerlijk warme appel. Mmm.



koriandersausje

Pers één knoflookteen met ongeveer 1 theelepel vers korianderblad, zout en peper, en 150 g Turkse yoghurt. Dit zijn de verhoudingen ongeveer, maar proef vooral. Misschien meer knoflook, of juist meer yoghurt? Gewoon even proberen.

Bron: aangepast van Silvo boekje dat bij de delicious nr. 6 juni 2012 zat

komkommersalade
1 komkommer
2 takjes munt, alleen de blaadjes
1 groene paprika
2 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
1 teen knoflook, geperst
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van ong. 1 cm. Snijd de munt fijn en meng met de komkommer. Maak een dressing met de olie, het azijn en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de salade.

Genoeg voor twee personen.
Bron: aangepast van Allerhande nr. 2 2011

kip-cajun spiesjes
400 gram kipfilet, in stukken
1 eetlepel cajun kruiden AH
2 1/2 el olijfolie
1 rode paprika 1 gele paprika, in stukjes
1 blikje ananas, stukjes
1 bakje champignons, in stukken
1 rode ui, stukjes

Meng in een schaal de kruiden met de olijfolie en 2 1/2 el water. Schep het vlees erdoor en laat het 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan houten spiesjes (het liefste een dag van tevoren al in water gelegd zodat ze niet zo snel aanfikken) en klaar om te worden geroosterd.

warme appel
Heerlijk, simpel toetje. Boor de kroos uit de appel (elstar) en vul de binnenkant met kaneel en bruine suiker. Leg hem in aluminiumfolie, en strooi er nog wat meer bruine suiker over. Dichtvouwen en ongeveer een half uur op de barbecue.

waldorfsalade
1 zakje (100 gram ong.) groene salade
2 handen pitloze groene druiven, doormidden gesneden
3 middelgrote stengels bleekselderij, schoongemaakt
2 flinke handen walnoten
een klein bosje verse peterselie
1 rode appel
150 gram blauwe kaas, ik gebruikte danish blue

dressing
1 theelepel dijonmosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
extra vierge olijfolie
1 eetlepel yoghurt
zeezout en zwarte peper

Meng de slablaadjes en druiven in een grote kom door elkaar. Snijd de bleekselderij in schuine plakjes en doe ze erbij in de kom. Zet een droge pan op laag vuur en rooster de walnootjes, je hoeft ze niet te kleuren, alleen even opwarmen.

Gooi de stugste stukjes van de peterseliesteeltjes weg en hak de rest van de steeltjes fijn. Zet opzij. Hak de blaadjes fijn en doe ze bij de slablaadjes in de kom. Doe de gehakte peterseliesteeltje met de mosterd en de azijn in een bakje en giet er drie keer zoveel olijfolie bij. Doe de yoghurt erbij en een flinke snuf zout en peper. Meng dit goed, proef even en voeg eventueel nog wat extra azijn, olie of yoghurt toe.

Sprenkel niet meer dressing over de salade dan nodig is om de blaadjes licht aan te maken. Snij de appel in plakjes en strooi die over de salade. Strooi er de walnoot over en meng dit. Strooi hierna de blauwe kaas erover heen, of zet dit er los bij als niet iedereen dit lust.

Bron: Jamie's Amerika
Voor ongeveer 4 personen

oosterse spiesjes
75 ml sojasaus
50 ml dry sherry
3 el honing
400 gram kipfilet, in stukjes
2 tl sesamzaad

Meng voor de marinade de sojasaus, sherry en honing in een schaal. Meng de kipfilet er door heen en laat 30 minuten marineren. Rijg daarna de kipfilet aan spiesjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het sesamzaad over de spiesjes. Nu ben je klaar om ze te barbecueën.

Bron: recept dat in Silvo boekje zit dat bij delicious nr. 6 juni 2012 zit

Na het eten vertrokken we snel richting de w2. Daar kregen we een prachtige vlinderstempel (nog geen 16) en kochten we wat bonnen. Ik was nog nooit in de w2 geweest, maar wat is dat een gezellig klein zaaltje! We liepen naar voren, verbazend hoe rustig het was, en stonden bijna helemaal vooraan. De DJ was al bezig en die was heel erg goed. Rond een uur of 9 begon het voorprogramma, waar ik nog nooit van gehoord had. Chapa. Hij begon te rappen en we keken elkaar even aan, zo van, nee. De teksten waren vaag, zijn rappen was slecht en het was gewoon niet onze muziek. Na een half uurtje was hij (gelukkig) klaar, en kwam de leuke DJ nog even terug. En toen kwam eindelijk Gers Pardoel! Eerst kwam zijn tweelingbroertje op waarvan iedereen dacht dat hij het was, en toen kwam hij zelf.

En hij was goe-hoed! Hij begon met een wat rustiger nummer maar de sfeer zat er meteen goed in. Ik kende niet alle liedjes dus kan niet de volgorde vertellen, of welke liedjes hij speelde, maar hij deed sowieso Morgen ben ik Rijk, Ik ga hard, Broodje Bapao, Ik neem je mee en Bagagedrager. Stiekem kende ik er dus meer als ik dacht ;) Hij was zo actief bezig met de zaal, zo leuk! Hij zorgde ervoor dat een meisje werd afgetild die jarig was, hij sprong in het publiek, pakte de hele tijd handjes. Als ik wilde had ik hem wel 20x kunnen aanraken haha. Hij trad wel vrij kort op, iets meer als een uurtje, maar hij was veel beter als ik verwachte. En knapper dan op de foto's ;)

Ik heb echt heel erg genoten. Naderhand kwam de DJ weer terug en we hebben nog even lekker gedanst. Nu wil ik ook weten wie het is en hoe hij heet. Hij had in ieder geval een heel erg Brabants accent dus waar ie vandaan komt is al duidelijk, maar wie het is? Let me know! Ik vond het echt een top avond, Gers was goed, de DJ was goed, de zaal is leuk, zeker voor herhaling vatbaar! Naderhand bleef ik nog gezellig bij Es slapen en het was een perfect avondje.

Alle foto's zijn gemaakt door Ilse, behalve de bovenste.

2 opmerkingen

  1. Wauw, wat een prachtige foto's! Ik hou echt van dat soort foto', hihi. Wat leuk dat je naar Gers Pardoel bent geweest trouwens. Heel erg leuke blog! Heb je trouwens Bloglovin'?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you :)
      Ik had al Bloglovin' maar nog geen button aan de zijkant, heb 'm net toegevoegd!

      Verwijderen