29 mei 2012 / Laatste loodjes

De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, maar jezus, deze voelen nu als honderden kilo's. De laatste loodjes van school, heb ik het over. Over elf lesdagen en een (korte) proefwerkweek hebben we vakantie. Heel lekker, nog maar heel even. Wel jammer dat de leraren in één hele korte periode net zoveel proppen als de langere periodes. Hard door beunen dus. Vandaag was meteen killing. Na een lang weekend waarin ik vakantie gevoel kreeg, tot de conclusie komen dat het nog maar zo kort is, maar dat ik wel nog veel moet doen.

Ik hoef niks meer te doen om over te gaan. Ik sta maar één zes en veel zevens en achten. Volgens mij zou ik voor alles nu nog een één kunnen halen en ik zou nog steeds vrij soepel over gaan. Wil het niet, dat ik voor sommige vakken perse nog hetzelfde wil blijven staan (óf hoger), dus voor een aantal vakken moet ik nog hard werken. Wiskunde komt goed deze periode, volgens mij snap ik het hoofdstuk en het is vrij weinig. De rest zijn nooit probleem vakken geweest, het enige waar ik nog iets meer voor wil leren is maatschappij, Duits en ANW, gewoon om mijn gemiddeldes te houden zoals ze nu al zijn.

Wat dan jammer is, is dat het mooi weer is. Het wordt de rest van de week dan wel iets minder, maar ik heb hoop dat ik voor aanstaande maandag weer 25+ graden op de weersvoorspelling zie staan. Ijsjes, buiten zitten, in de zon in slaap vallen, langs de Ijzeren Vrouw liggen. Dat wil ik doen met dit weer, niet leren en binnen achter de computer verslagen schrijven. Aan de ene kant is het dus heel jammer dat het vrijdag zo'n pokkeweer wordt (12 graden :O), maar het is ook wel even goed voor het doorwerken. Als het dit weekend minder weer is, kan ik even veel voor school doen. Als het dan weer mooier weer wordt, heb ik hopelijk al een stuk vooruit gewerkt.

Dat ik ook alleen maar leuke dingen te doen heb de komende tijd, wil ook niet helpen. Feestje hier, verjaardagje daar, bedrijfsfeest van papa's werk. Allemaal hartstikke leuk, maar wel extra! Ik weet van mezelf dat ik het goed kan combineren maar soms zorgt het gewoon voor een beetje demotivatie omdat ik veel moet doen op één dag. Ook weet ik dat ik het uiteindelijk allemaal toch doe, en dat het allemaal goed komt. Daarnaast wil ik ook nog graag vijf keer per week naar Curves en drie keer per week hardlopen. Even door beunen, maar het komt helemaal goed. Nu ik dit geschreven heb, komt er al weer iets meer motivatie. Ik ga nu eerst hardlopen, heb net al gesport, daarna nog even Duits en maatschappij leren en dan ga ik lekker vroeg naar bed vandaag. Morgen weer een nieuwe dag, gemotiveerder als vandaag hopelijk. In ieder geval eerste twee uur vrij, yay!

Liefs,
Benthe

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen