3 mei 2012 / The Lucky One
"She was struck by the simple truth that sometimes the most ordinary things could be made extraordinary, simply by doing them with the right people…"
The Lucky One gaat over Logan Thibault en Beth. Thibault vind een foto van Beth als hij op missie is in Irak. Vanaf daar brengt de foto hem geluk en als hij een tijdje terug is in de Verenigde Staten besluit hij op zoek te gaan naar Beth. Hij wil haar bedanken en ontmoeten, maar als hij haar gevonden heeft durft hij nog niks te zeggen. Hij neemt een baan aan op het hondenpension van Beth's oma en wint zo langzaam aan haar vertrouwen.

Het boek draait om drie personen, zoals standaard in de boeken van Nicholas Sparks. Twee mensen die voor elkaar vallen en een slechterik. Deze keer zijn dat dus Thibault en Beth, en Beth's ex-man Clayton. Hun zoontje Ben zorgt ervoor dat er nog een band tussen hen blijft, en Clayton is dus jaloers als Thibault iets krijgt met Beth. Hij probeert tussen hen te komen. Het boek wordt geschreven vanuit drie personen, zij drie dus, en daardoor krijg je vanuit elke persoon een goed inzicht. Dit zorgde ervoor dat ondanks Clayton af en toe een rotzak was, je ook niet een heel erge hekel aan hem krijgt. Ik haat het altijd als je een belangrijk personage in een boek echt stom vind, maar in dit boek had ik zeker nog een beetje medelijden met hem. Dat het vanuit die drie personages geschreven wordt, zorgt verder ook dat je het verhaal goed begrijpt en dat je meeleeft met alle drie de karakters. Elk karakter wordt goed uitgebreid ge├»ntroduceerd en al snel heb je het gevoel ze te kennen.

Wat ik altijd leuk vind in de boeken van Nicholas Sparks, is dat het ook een levensles mee probeert te geven. Zoals het citaat hierboven, maar ook dat je iets kan bereiken, als je het graag wilt. Door het hele boek heen staan er van die kleine levenslessen in, en dit geeft het boek zeker iets extra's. Daarnaast bevat het boek natuurlijk ook een heleboel romantiek, wat Sparks heel erg mooi beschrijft. De gevoelens die ze voor elkaar hebben, hoe ze elkaar leren kennen, alles beschrijft hij heel precies en liefdevol. Het einde is onverwacht en spannend, geen standaard happy-ending, maar ook geen vervelend einde. Het is een einde met daarin vooral weer veel romantiek en liefde. Ik ga daar nu verder niks over verklappen, daar moet je het boek zelf maar eerst voor lezen.

Tuurlijk, het boek is af en toe een beetje clich├ę, als je de korte samenvatting hierboven leest denk je het einde ook al te kennen. Dit is bij alle Sparks boeken, maar dit is niet vervelend. De manier waarop je naar het einde werkt is mooi gedaan en ik zou daarom zeker de boeken niet gaan lezen. Ik zou deze boeken aanraden voor iedereen die wel van een romantisch boek houdt. Het geeft ook iets mee over de tijd van Thibault in Irak, maar ik kan nou niet zeggen dat het zoveel is, dat je veel over de missie leert.

Het boek is heel goedkoop hier te koop. Er is helaas nog geen Nederlandse vertaling. Ook komt er 7 juni een film van uit in de bioscoop, de trailer is hier te zien, al verklapt hij al vrij veel van het verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen