7 mei 2012 / MAASTRICHT - dag 2 & 3Ze voorspelden voor de tweede dag niet zo'n mooi weer dus we besloten iets voor binnen te zoeken. Ik wilde graag naar een museum dus we gingen naar het Bonnefantenmuseum. Ze hadden daar drie tentoonstellingen op dit moment: De schoonheid van stilte, Different Impressions, Changing Traditions en eentje over Martin Visser. De schoonheid van stilte ging over het Japanse nõ-theater, alles was gemaakt door Tsukioka Kõygo. Dit waren prachtige kunstwerken die uit linoleum waren gesneden en daarna gestempeld en geverfd waren. Different Impressions, Changing Traditions ging over het 400 jarige jubileum van de Turkse en Nederlandse diplomatieke banden, en die schilderijen die daarbij horen. Als laatste had je nog een tentoonstelling dus over Martin Visser, deze bevatte heel veel schilderijen en kunst uit zijn eigen verzamelde collectie, maar ook zijn eigen werken. Vooral de schilderijen en doeken van De Schoonheid van de Stilte vond ik heel mooi. De Turkse schilderijen vond ik niet zo interessant.

Mijn zusje wilde heel graag naar het Drielandenpunt dus na het museum besloten we daar heen te rijden. Dit was wel leuk om een keer gezien te hebben, maar niet zo boeiend en we waren dus snel klaar. We waren toen al vlak bij Aachen en besloten daar heen te rijden. Gezellig stadje is dat :) Niet heel groot, maar de Dom was wel mooi. Ook nog even een aantal Duitse tijdschriften gekocht en bij de Lidl eventjes wat Duitse dingen gekocht. Daarna vertrokken we weer richting Maastricht en daar aten we heerlijk bij Café Charlemagne waar ik een voorgerecht als hoofdgerecht at, namelijk heerlijke scampi's met risotto van venkel en lente-ui. Ik hou echt van risotto, waarom eet ik het zo weinig?

De volgende dag moesten we om 11 uur uit onze boot zijn, maar we wilden nog wel graag iets doen. We waren allemaal wel moe van het vele lopen de dagen daarvoor en besloten dus naar de Designer Outlet in Roermond te gaan op de weg terug. Hier waren we allemaal, behalve papa, al eens eerder geweest. Heel veel dingen zijn daar nog duur maar de Nike Outlet en The Body Shop outlet zijn daar heel erg leuk. Er komt nog een apart blogje met mijn aankoopjes.

Ik vond Maastricht een hele leuke stad om een keer gezien te hebben, ik ben blij dat het de eerste dag zo'n mooi weer was en we dus lekker  buiten hebben kunnen lopen en genieten. In de zon is natuurlijk alles veel leuker :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen