12 mei 2012 / Streber.

Ik ben soms best wel een strebertje. Het is begonnen in de eerste. In groep 8 was alles makkelijk en hoefde ik nooit veel te doen, dus er was ook niks om naar te streven. Toen ik in de eerste kwam, was ik opeens niet overal meer goed in en daar moest ik best aan wennen. De eerste keer dat ik een onvoldoende haalde, een 4,2 voor biologie, moest ik dan ook huilen. Biologie is ook nooit meer mijn beste vak geworden. hihi. Ik wilde gewoon perse goede punten halen, die drang heb ik nog steeds een beetje. Ik weet niet waarom, voor mezelf. Ik weet dat ik het kan en dan wil ik het ook kunnen.

Ook nu probeer ik nog even hard te werken. In de tweede en derde verloor ik op het einde van het jaar vaak mijn interesse in school. Dit jaar valt het wel mee, ik heb eigenlijk wel meer motivatie omdat deze periode heel kort is (nog maar 20 lesdagen!) en ik niet het gevoel heb dat school me dit jaar al helemaal heeft uitgeput. Ook zijn er een aantal gemiddelden die al meetellen voor mijn eindexamen. Voornamelijk als compensatie, en daarvoor wil ik dus graag mooie afgeronde achten en negens voor hebben.


Zoals je kan zien, al is het allemaal een beetje vaagjes, sta ik afgerond geen één onvoldoende en maar één 6, hartstikke netjes dus. De punten die nu al meetellen voor mijn eindexamen zijn maatschappij (afkorting MA),   algemene natuurwetenschappen (ANW), levensbeschouwing (LB) en culture en kunstzinnige vorming (CKV), die je niet kunt zien trouwens. Levensbeschouwing en CKV moet je afsluiten met een voldoende, anders kun je geen eindexamen doen, oftewel dan blijf je dus zitten. Daarvoor sta ik allebei een goed en ik heb ze ook al helemaal afgesloten voor dit jaar, dus dat is netjes.

ANW sta ik nu een 7,7 voor, dus nog net afgerond een 8. Dit wil ik graag zo houden, dus even de dossier opdrachten goed maken en voor het PTA veel leren. Maatschappij sta ik nu een 8,2 voor, maar de 6,9 die er staat ga ik nog herkansen en dit wil ik graag opwerken naar een 9. ANW, maatschappij en je profielwerkstuk samen zijn namelijk compensatie, en hoe hoger hoe beter zou ik dan zeggen.

De rest probeer ik ook zo te houden, dus mooie zevens en achten afgerond. En daarvoor ben ik bereid hard te werken, het is toch nog maar heel even.

2 opmerkingen

  1. Mooie cijfers sta je gemiddeld! Vooral voor maatschappijleer en ANW sta je echt heel goed! Het lukt me daarbij niet om boven de 7 te komen en eigenlijk staat er bij ons op school niemand extreem hoog voor die vakken..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een echte streber jij. Ik heb denk ik nooit zo'n goeie cijfers gehad. :D

    BeantwoordenVerwijderen