16 juni 2012 / Ricotta muffins met aardbeienVorige week toen Nederland voor het eerst speelde, besloot ik om iets lekkers te gaan bakken. Ik wilde graag iets zijn wat zomers was, met lekker fruit of zo. Muffins zijn altijd goed, dus waarom niet? Er kwamen een paar vriendinnetjes kijken, daarna gingen we op verjaardag bij Ilse. Dat we de wedstrijd verloren was stom natuurlijk, maar de rest van de avond hebben we het wel gewoon gezellig gehad. Eenmaal op de fiets, zo'n half uur naar de wedstrijd, was ik het alweer vergeten.

Deze muffins zijn heerlijk luchtig, als je er een hapje van neemt zie je ook echt van die luchtgaten. Ze zijn zoet, maar niet te zoet en perfect om te maken nu de aardbeien zo heerlijk zijn. Ik denk dat deze het ook heel goed zouden doen op een picknick, want daar horen eigenlijk gewoon muffins bij en deze zijn zo lekker zomers. Jammer dat het weer nu voor zulke dingen niet mee werkt.

Ricotta muffins met aardbeien
Recept komt van Cook Republic


Genoeg voor ongeveer 18 muffins.

Ingrediënten:
315 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (misschien handig als ik hier ooit meer uitleg over geef?)
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
mespuntje zout
250 gram ricotta
170 gram kristalsuiker
60 gram gesmolten boter
2 eieren
190 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet cupcakevormpjes in je muffin bakvorm.

Meng het bakmeel, de suiker, baking soda, kaneel, nootmuskaat, het zout en de aardbeien. Voeg de ricotta toe en meng voorzichtig met een houten spaan. Zorg dat dit goed gemengd is, maar er mogen nog wel klontjes in zitten.

Meng in een andere kom met een garde de boter, melk en eieren. Voeg dit bij het bakmeel toe en meng met de houten spaan tot het net gemengd is. Schep het mengsel in de muffin bakvorm, tot ongeveer 2/3 vol. Bak ongeveer 20 minuten tot de muffins klaar zijn, dit kun je testen door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Herhaal dit proces nog een keer met het overige beslag, zorg wel dat je muffins ietwat afgekoeld zijn voordat je ze uit de bakvorm haalt. 

1 opmerking