26 juni 2012 / Snow white & the huntsman

Om de vakantie goed in te luiden zijn mijn zusje en ik gezellig samen naar de film geweest. We hadden nog madiwodo-kaartjes en wilden allebei graag Snow white & the huntsman. Ik moest vandaag alleen even boeken inleveren (natuurlijk 1 vergeten, die ik nog even goed moet zoeken op mijn kamer) en vanuit school zijn we meteen naar de stad doorgefietst. Omdat we daar nog wat tijd te doden hadden, hebben we eerst lekker geluncht bij LaPlace en wat rondgelopen in winkels.Het verhaal gaat over Snow white, natuurlijk, en de hoofdlijnen zijn precies hetzelfde als het originele verhaal. Hoe ze er uit zag, dat mama dood is en papa hertrouwt, het bos, de jager. Maar hoe het verpakt is, is totaal anders. Terwijl de meeste sneeuwwitje-verhalen zijn braaf, lief met een klein tikje spannend. Deze was spannend, met lekkere vieze elementen die richting de horror gaan. Het is een echte science-fictional thriller.

De special effecten zijn prachtig. De koningin verandert van jong naar oud en oud naar jong, recht voor de camera, en dit is zo mooi gedaan. Ook alle bovennatuurlijke beesten zijn prachtig gemaakt. Elk detail was perfect afgewerkt. Niet alleen de special effecten, maar ook de kostuums, het haar, de omgeving, de muziek. Alles was een mooi geheel.

Ook het acteerwerk was veel beter dan ik verwacht had. Ik bedoel, Kristen Stewarts werk in Twilight was nu niet echt overweldigend goed. Maar deze keer was dat al stukken beter. Ook Charlize Theron was erg impressive, ook al schreeuwde ze af en toe net iets te hard. En Chris (Hemsworth) deed zeker niet onder voor zijn broer qua acteerwerk. De looks van Liam  zijn nog wel favoriet, maar dat ruige van Chris is ook wel leuk.

Ik zou deze film zeker aanraden aan fans van films als Alice in Wonderland (alleen dan stukken beter) en andere fantasyfilms. Niet te apart of te spannend maar precies goed om lekker te kijken en een beetje te schrikken en genieten van de prachtige beelden.

1 opmerking

  1. Hier wil ik ook nog heel graag heen! Bedankt voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen