21 juni 2012 / Triple Chocolate cookies + chocolate bars with peanuts

Beneden in de keuken staat mijn zusje op dit moment samen met drie vriendinnen cupcakes te bakken. Ik weet niet hoe het komt, maar mijn familie is vrij creatief als het aankomt op koken. Oké, de baksels van mijn zusje komen nog uit een pakje, maar ze is pas 12 dus dat is helemaal vergeven. Maar ook mijn tantes kunnen goed koken en mijn oma kookt erg lekker. Mijn oma's recepten zijn ook nog echt 'ouderwets',  ze maakt de meeste al haar hele leven. Afgelopen zondag met vaderdag had ze bijvoorbeeld heerlijke rabarbermoes gemaakt, heerlijk en ook heel makkelijk. Misschien komt deze later nog wel een keer hier te staan.

Vrijdag naar Den Haag wilde ik iets lekkers meenemen. Het moest dus makkelijk mee te nemen zijn, veel mensen moesten het lekker vinden en ik had zin in chocolade. Het werden dus twee soorten koekjes. Volgens mij vielen ze goed in smaak, iedereen vond ze erg lekker. Ikzelf ook, heb er dan ook zat op haha. Deze ga ik zeker nog eens vaker maken :)

Triple chocolate cookies
Drie soorten chocolade koekjes met melk + witte chocola en oreo
Ingrediënten

350 gram bloem
1 theelepel baking soda
snufje zout
70 gram cacaopoeder
225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram kristalsuiker
220 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract (hiervoor gebruik ik zelfgemaakt, heel makkelijk, misschien idee voor blogje)
180 gram witte chocolade, gehakt
180 gram melk chocolade, gehakt
175 gram Oreo koekjes, gehakt

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg op een bakplaat bakpapier of een siliconen matje.

Meng in een kom de bloem, baking soda, het zout en de cacaopoeder.

Meng met een mixer op gemiddelde snelheid in een andere kom de boter en suikers tot een zacht mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, vervolgens het vanille extract, en meng tot het goed gemixt is, eventjes de zijkanten van de kom erbij schrapen als dat nodig is.

Voeg het bloem-mengsel toe en meng dit kort tot het goed gemixt is. Met een lepel, meng de chocolade en Oreo's erdoor.

Maak kleine bolletjes op de bakplaat en bak de koekjes 8-10 minuten. Ze moeten hard zijn aan de buitenkant maar nog een beetje zacht aan de binnenkant. Haal ze dan uit de oven en laat ze 3-5 minuten op de bakplaat afkoelen. Leg ze daarna op een schaal oid en laat compleet afkoelen. Dit bakproces zul je een paar keer moeten herhalen omdat het een stuk of 20 koekjes zijn en die passen (bij mij in ieder geval) niet in een keer op de bakplaat.

Bron
Chocolate bars with peanuts Eerst een laagje koekjesdeeg (met koffie erin), daarover heen een laagje gesmolten chocola en daarover een laagje gezouten pinda's, jummie!

Ingrediënten

190 gram bloem
1 theelepel espresso poeder
snufje zout
snufje kaneel
230 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
100 gram lichte basterdsuiker
60 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
90 gram melk chocolade, gehakt

Topping
180 gram melkchocolade, gehakt
115 gram gezouten pinda's, gehakt

Zet een rek in het midden van de oven en verwarm hem voor op 190 graden. Pak een brownie vorm (of soort gelijke vorm) en leg hier bakpapier in, het liefst met een opstaande rand. Dan kun je de bar straks beter uit de vorm halen.

Meng de bloem, espresso poeder, zout en kaneel en zet weg. Met een mixer, klop je de boter op gemiddelde snelheid voor 3 minuten tot een zachte substantie. Voeg de suikers toe en meng nog 3 minuten. Voeg de vanille toe, en daarna de droge ingrediënten dus de bloem etc. Mix dit kort, leg eventueel een handdoek op de kom voor het verstuiven.

Voeg de chocolade toe en meng dit kort. Leg het deeg in de vorm en maak een dun, even laagje. Je hebt waarschijnlijk iets te veel deeg, dus je kan wat snoepen, want er zitten geen rauwe eieren in. Bak dit ongeveer 20 minuten, tot het laagje bubbelt. Haal de vorm eruit en zet de oven af.

Strooi de gehakte chocola hierover heen en zet 2-3 minuten terug in de oven (die dus af staat). Smeer dit uit met een spatel of achterkant van een lepel. Strooi hier de gehakte pinda's over heen en druk een beetje aan. Laat de bars daarna helemaal afkoelen. Dan kun je hem uit de vorm halen en in stukken snijden. Jammie ::)

Bron

12 opmerkingen

 1. Die bovenste koekjes lijken me super lekker, vooral omdat er oreo in zit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee grote nichtje, dank je voor -> Maar ook mijn tantes kunnen goed koken -> bloos.... Maar jij bent toch wel de kampioen. Wat een heerlijke recepten.
  Oh ja, kijk effe naar de tweede regel... groetjes van de juf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tweede regel van je blogje bedoel ik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dit er heer-lijk uit! Deze ga ik zeker onthouden voor als ik een keer iets wil gaan bakken...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de chocolade bars met andere noten gemaakt.... ook heel lekker. Ik heb trouwens zelden zo iets lekkers gemaakt als dit....lijkt wel gekocht in de winkel..... gr mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeg Benthe, heb jij nog meer van die lekkere recepten? Ik had gisteren m'n familie hier op bezoek en ik heb ze allemaal jou recept van de chocoladebars meegegeven!!!!
  Ik ben altijd in voor iets nieuws! Gr mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk zeg! Als je in de rechterbalk kijkt bij 'Eten', bij de Labels, vind je nog veel meer recepten! Binnenkort ga ik verder werken aan de laatste details van mijn blog waar ik nu even geen tijd voor heb gehad en dan komt er een pagina te staan waar alle recepten op staan :)

   Verwijderen
  2. Ok, ik ga meteen kijken.......ik laat horen als ik weer wat heb uitgeprobeerd.....gr mieke

   Verwijderen