24 juli 2012 / DAY 1: en La Palma


We hadden dit jaar geluk, we hoefden pas om 10 voor 3 te vliegen en konden daardoor tot 8 uur uitslapen. We verloren hierdoor wel bijna een hele dag, maar zodra je de deur uitstapt, ben je toch op vakantie. In ieder geval, zo voelt het bij mij.

Na onze auto op Lang Parkeren te hebben gezet en onze koffers daar te hebben ingecheckt (experiment van transavia) waren we klaar om te vliegen. Op Schiphol nog de vt.wonen en de LINDA.meiden gekocht en gaan. We vertrokken iets later als gepland maar gelukkig zag ik al dat ze een leuke film draaiden in het vliegtuig: We bought a zoo. Die wilde ik al een tijdje zien en ondanks dat hij niet zo heel geweldig was, was hij wel vermakelijk met alle dieren en een achterliggend liefdesverhaal. Ook draaide een van mijn favoriete Friends afleveringen, The One after Vegas. De vlucht was de langste die ik ooit gemaakt heb, iets meer als 4 uur vliegen, maar ik vond het wel weer meevallen. transavia is zoveel fijner als RyanAir!

Eenmaal op het eiland werden we met een taxi busje naar ons hotel gebracht. Eerste indruk van het eiland: mooi, steil en dor. Dit laatste bleek dan ook meteen uit een bosbrand die er oven op de berg woedde. Ik vroeg aan de chauffeur of dit vaker was, maar dat was niet zo. Eén keer in de vier, vijf jaar misschien. Ze spreken hier trouwens beter Duits als Engels! De brand was best groot en er kwam veel rook vanaf. Hopelijk wordt er niet teveel natuur beschadigd en beïnvloed het verder onze vakantie niet.

In het hotel, wat echt huge is, hadden we meteen een probleempje. Marits koffer ging niet open. Gelukkig kon de klusjesman ons helpen. Daarna liepen we snel naar de supermarkt, want die was nog maar 15 minuten open, en deden we wat inkoopjes voor het avondeten: simpele maar lekkere scrambled eggs. Na het eten liepen we even over de "boulevard", die je niet echt zo kunt noemen. Het is hier heel klein. Morgen in het daglicht kijken we verder.

Bij het hotel bleek dat ons balkon grenst aan het zwembad waarnaast tot 11 uur nog iedere dag "animatie" is. Niet echt onze stijl dus hopelijk valt het de rest van de week mee. Het weer is verder heerlijk, eindelijk zon! Wat heb ik die gemist. Morgen hebben we een bijeenkomst met onze hostess en ga ik proberen hard te lopen.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 16 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen