25 juli 2012 / DAY 2: en La Palma


De allereerste volledige dag. Ik begon hem meteen goed met eventjes hardlopen. Ik wilde op de boulevard lopen, wat nog een hele opgave was omdat hij denk ik nog geen 500 meter lang is. Ik rende niet heel lang, want ondanks dat het 8 uur 's ochtends was, was het meteen hartstikke warm. Na het hardlopen haalde ik meteen broodjes voor het ontbijt en zo starten we op ons gemakje hierna onze dag.

Hierna ontmoeten we onze hostess (heet dat ook zo als het een man is?) bij de receptie. Hij vertelde ons van alles over het eiland. Waar we heen zouden kunnen gaan, wat er allemaal te zien is, welke excursies er te boeken waren. Na een kleine discussie tussen mijn zusje en ik besloten we om voor vrijdags een busexcursie te boeken. De andere keuze was een boot, maar we wilden toch graag ook iets van  het eiland zien.

Toen trokken we meteen onze bikini's aan om bij het zwembad neer te strijken en daar tot de lunch in ieder geval niet meer vandaan te komen. Daar las ik dan ook meteen mijn eerste boek uit, Last Night at Chateau Mormant van Lauren Weisberger. Voor de lunch gingen bij het eerste zaakje wat we zagen eten. Ik at heerlijke garnaaltjes in knoflookolie. Om daarna weer lekker bij het zwembad te gaan liggen.

Toen we genoeg zon gezien hadden voor die dag (en natuurlijk verbrand waren ondanks het zorgvuldig smeren) ploften we op ons bed neer voor een korte siƫsta waarna we gingen dineren. We aten bij een heerlijk visrestaurant, de naam van de vis kan ik me niet meer herinneren, maar het was een soort octopus. Daarna dronken we bij de bar van ons hotel nog een heerlijke cocktail. Ik dronk een Frozen Cosmopolitain, helemaal in stijl met het boek waarin ik begonnen was die middag, Summer and the City.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 17 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten