29 juli 2012 / DAY 5: en La Palma


Gisteren hadden we besloten om naar Los Llanos de Aridane te gaan, de grootste stad van La Palma met 22 .000 inwoners. 's Ochtends vroeg om half 8 ging de wekker al en na lekker ontbeten te hebben met wat spulletje die we de dag van tevoren al gehaald hadden (de winkeltjes gaan hier om 8 uur open), vertrokken we richting de bus. Het bussysteem is hier prima. Ze rijden op tijd en netjes en het zijn grote touringcars. Het was 15 minuutjes naar Los Llanos en daar aangekomen zijn we maar gewoon naar de plek die ons het logistische voor het centrum leek gelopen.Gelukkig liepen we de goeie kant op en kwamen we al snel wat winkeltjes tegen. De kleding hier is niks voor mij, het is echt gemaakt voor dunne, smalle mensen. Mijn zusje, die wel zo'n smalle is, heeft wel nog wat leuke dingen kunnen kopen maar voor mij bleef het bij een sjaaltje en wat tijdschriften.

Na wat rondgelopen te hebben door het centrum, wat erg schattig is, gingen we op wat het leek het bedrijvigste pleintje zitten voor een lekkere koffie. Iedereen kende daar elkaar en zat onder de schaduw van een grote boom lekker koffie te drinken. De stad is niet erg groot en je moet niet verwachten uren te kunnen rondlopen, maar als je wilt kun je wel nog wat andere dingen ondernemen dan alleen een paar van de weinige winkeltjes bekijken en koffie drinken. Zo heb je onder andere nog een kerkje wat je kunt bezichtigen. Wij gingen rond een uur of 1 weer naar ons dorpje, samen met veel luidruchtige jongeren.

Wat bleek was dat het een of ander waterfeest was. Heel erg druk, veel herrie en rotzooi. En vooral veel dronken jongeren (en ouderen) en water. Nadat we de rest van de middag nog bij het centrum hadden doorgebracht, wilden we wat gaan eten in het centrum. Dit bleek onmogelijk, vanwege het feest. We liepen door een straatje en vroegen nog aan elkaar waarom het daar zo nat was. Ze gooiden dus overal vanaf boven water op je. Toen was het al te laat en waren we nat. We liepen nog wat verder rond, maar zoiets is intimiderend als je niet weet wat het is, en mijn zusje was dus ook een beetje bang. We aten maar met wat dingen die op onze kamer lagen. Oreo's.


Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 20 juli.

1 opmerking