30 juli 2012 / DAY 6: en La Palma

Schip in Santa Cruz de La Palma
De vieze merengue

Vandaag zagen we lekker een groot stuk van het eiland, het was namelijk de dag van de busexcursie. We moesten om half 9 klaar staan bij de bushalte en daarna reden we richting de andere kant van het eiland om daar nog mensen op te halen in Los Cancajos. Daar kwam de gids ook op de bus en terwijl we naar Santa Cruz reden begon ze al een heleboel te vertellen. Zo vertelde ze onder andere dat vroeger de haven van Santa Cruz een belangrijke rol speelde in de handel tussen Europa en Amerika.

Onze eerste stop, na twee uur bochtjes rijden (460 bochten!), kwamen we aan op de Roque de los Muchachos. We moesten nog een stukje te voet klimmen maar toen stonden we wel op het hoogste puntje van het eiland, op 2426 meter hoogte. Ook hadden we mooi uitzocht over de kliffen en bergen, plus het observatorium. Omdat de nachten hier zo helder zijn, kunnen ze hier veel nieuwe dingen ontdekken en daarom staan er ook telescopen en veel van dat soort dingen van verschillende landen.

Na de Roque de los Muchachos moesten we weer naar beneden over een weg die met 15% daalde en waarop maar 10 buschauffeurs op heel het Eiland durfden te rijden, waaronder onze Herman. Na elke bocht kreeg hij applaus en olees :) We reden naar een nieuwe plek, La Zarza, waar je tekeningen kon zien van de originele bewoners van het eiland. De eerste tekening was wel leuk, het waren allemaal cirkels, maar na de zoveelste cirkel die bijna elke keer water betekende, had ik het wel gezien. Het was ook nog eens erg warm en droog, tussen alle beesten en droge takken die in je haar kwamen te zitten, daar was ik wel klaar mee na een kwartier.

Hierna gingen we naar Puntagorda, waar een leuk, schattig boerenmarktje was. Ik heb wel tien keer gezegd dat ik het zo jammer vind dat je in Nederland zoiets niet hebt. Lekkere gebakjes (behalve die merengues, buh wat vies), mooie groente en fruit, verse sapjes en alles natuurlijk super goedkoop. We kochten wat gebakjes en pruimen. Helaas moesten we de pruimen de laatste dag weggooien omdat ze nog niet helemaal rijp waren en dat niet zo makkelijk mee naar huis nemen is. Maar zo goedkoop! Ik dacht 80 cent voor een halve kilo.

Nog een uurtje gereden en weer in Puerto Naos aangekomen. Dood moe, dus niet te laat maar heerlijk gegeten plus op tijd ons bedje in.

Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 21 juli.

1 opmerking

  1. Wat een schitterend verslag! La Palma is inderdaad een prachtig eiland. Wij zijn er het afgelopen jaar 2x geweest, je raakt er niet uitgekeken. Ook wij hebben daar veel foto's en video van die ik jullie niet wil onthouden. Hierbij de link waar het staat, veel kijkplezier! http://www.ddww.info/?cat=876

    BeantwoordenVerwijderen