31 juli 2012 / DAY 7: en La Palma

Wie krijgt het voor elkaar om de eerste én de laatste dag zon te verbranden? Ik dus. De zon is hier goed warm, je zit natuurlijk dichter bij de evenaar en de zon staat dus vrijwel heel de dag recht boven je. En dan hoef je maar net een kwartiertje te lang in de zon te liggen en voila. Rood.


Het is hier ongeveer heel de dag een graadje of 30 in de zon. 's Nachts koelt het dan ook bijna niet af, ik denk dat het altijd nog 25 graden blijft. Regen is er niet, of in ieder geval nauwelijks. Dat merken we gisteren ook al, bijna alles is droog, alsof het al weken niet meer geregend heeft. Wat waarschijnlijk ook zo is.


Vandaag begon het gevecht om de bedjes. Je moest 's ochtends vroeg rond een uur of 10 echt wel je handdoekje op je bedje gelegd hebben. Al was het gevecht eigenlijk niet echt om de bedjes, maar om de parassolletjes. Je kunt hier gewoon niet heel de dag in de zon liggen, dus iedereen heeft ze nodig, maar het zijn er niet zat. 's Middags zijn we ook nog even de zee in geweest, maar ik vind hem echt niet fijn. We werden onderuit getrokken door de zee. Au!


's Avonds aten we voor de derde keer bij ons favoriete visrestaurantje hier. Ik heb deze vakantie zoveel nieuwe vis geproefd. De namen weet ik niet meer, maar ondere andere heek, zeetong en verschillende soorten inktvis. Vandaag had ik heerlijke, grote langoustines. Toen we na het eten terug liepen naar het hotel, was er een optocht bezig met vuurwerk. Heeft ook nog te maken met dat waterfeest enz. en ook al snapten we er niks van, het was wel leuk. Het vuurwerk was niet zo bijzonder, echt pijltje voor pijltje met een paar minuten er tussen haha. Bij het hotel dronk ik nog een lekkere mojito.


Ik schreef deze stukjes elke avond op vakantie en nu deel ik ze met jullie zodat jullie ook een beetje mijn vakantie en La Palma mee kunnen krijgen. Ik was van 16 tot en met 23 juli weg, dit blogje was dus 22 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten