15 juli 2012 / FIT&RUNNING: 4K

Ik geniet elke keer dat ik hardloop meer. Steeds langere afstanden, minder vermoeidheid, vooral ontzettend genieten. Ik probeer 2-3 keer per week te rennen, maar ik leg weinig druk op mezelf. Het is vakantie en het moet vooral leuk blijven. Ik loop nu 3 x 12 minuten en wandel tussendoor 2 minuten. Dit blijf ik gewoon opbouwen totdat ik zeker weet dat ik 5 kilometer kan lopen, en dan probeer ik het uit. Mijn opa en oma wonen precies op 5 kilometer afstand van ons, dus dan kan ik ook meten hoever ik loop.

Toen ik van de week via afstandmeten.nl mijn route berekende, ik vroeg me af hoe ver ik al rende, kwam ik al uit op meer als 4 kilometer. Dit geloof ik niet helemaal, ik ben pas net bezig met rennen en ren niet heel lang, maar ik vind het toch al wel erg leuk dat ik meer als 3 kilometer sowieso ren. Een aantal maanden geleden had ik niet kunnen voorstellen dat ik nu al zo ver kon rennen.

Ik ben ook van plan om mijn hardloop schoenen en kleding mee te nemen op vakantie. La Palma is een van de steilste eilanden, dus dat wordt nog een uitdaging, maar ik had bedacht dat als ik langs het water ren nadat het vloed is geweest, het zand daar vrij hard is en ik daar dus zou kunnen lopen. Anders moet ik maar kijken of ons stadje een redelijke boulevard heeft waar ik 's ochtends kan lopen. Ik had ook een week niet kunnen lopen, maar het idee dat ik er dan een week uit lig vind ik niet fijn. Daarnaast lijkt het me fijn om te hardlopen op meerdere plekken. Als iets een makkelijke sport is, die je overal kan doen, is het natuurlijk hardlopen.

Het eten. Tja, dat is in de vakantie nog niet zo makkelijk als ik zou willen. Alle recepten die ik aan het uit proberen ben, alle leuke tripjes die ik maak. Ik probeer het in moderatie te houden en vooral van alles wat ik eet te genieten in plaats van het gewoon naar binnen te werken. Het mag dan niet zo gezond zijn, maar als ik er wel van geniet. Dan heb ik er vrede mee.

2 opmerkingen

  1. Een week niet lopen, dan is je conditie alweer terug gelopen. Dus wel beter als je in ieder geval een keer gaat rennen. En sowieso, super goed! :D

    Lekker bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik loop nu een week niet (ben op vakantie) en soms is het best goed om even een weekje rust te pakken. En zoveel loopt je conditie nog niet terug hoor, tenminste zoals ik het ervaar. Maar wel lopen is altijd beter :)

    BeantwoordenVerwijderen