7 juli 2012 / LOL

Ik heb een aantal films waar ik gewoon standaard een goed gevoel bij krijg. Van die films, die je keer op keer kan kijken, waar je jezelf in herkent en waarom je heel erg hard kan lachen. Dit was eerst onder andere Wild Child en Mean Girls. Ja, van die wat simpelere films, waar je wel gewoon heerlijk kan van genieten. Geweldige soundtrack, leuke, jonge actrices en een simpel maar leuk verhaaltje.  Ik heb er nu een nieuwe bij. LOL.

Het verhaal gaat over Lola (Miley Cyrus) en al haar vriendinnen noemen haar Lol. Dat is ook precies waar haar leven omdraait, om LOL (Laughing Out Loud). Drugs, alcohol, seks. Alles beschrijft ze in haar dagboek. Van de gevoelens die ze krijgt voor haar beste vriend tot de stiekeme feestjes die ze geeft als haar moeder niet thuis is.

Lola vond ik persoonlijk een heel leuk karakter. Heel herkenbaar, niet te perfect. Ik wil niet zeggen dat ik alles doe wat zij doet, maar sommige dingen zijn natuurlijk heel herkenbaar, zelfde leeftijd, zelfde gevoelens. Ik vond haar ook heel goed neergezet daar Miley Cyrus, al moet voor haar ook heel veel herkenbaar zijn. Ook Kyle was erg leuk, niet perse omdat zijn karakter nou zo super geweldig was, maar vooral omdat ie er wel leuk uit zag ;)

De muziek in de film was heerlijk. Pop met af en toe wat rock en indie. Onder andere The Big Bang zat er een aantal keer in, welke ik wel kende maar helemaal vergeten was. Raad maar welk liedje dus al sinds gisterenavond op repeat staat. Muziek speelde een belangrijk deel in de film, wat ik goed gekozen vond. Het rondlopen met een iPod, het delen van oortjes. Heel erg herkenbaar.

Wat ook een leuk onderdeel van de film was, was de relatie tussen Lola en haar moeder (Demi Moore). Zo'n haat-liefde verhouding. Ruzie over dingen niet vertellen, rotzooi op haar kamer, maar wel af en toe lekker bij elkaar gaan liggen en knuffelen. Lola's oma had ook even een mooi momentje te pakken. Ze was volgens mij nogal strak getrokken, en lustte wel een glaasje alcohol, maar ze was wel grappig.

Humor zat er zat in, geweldige soundtrack, lekker herkenbaar (heb ik pas 6x gezegd lol) en gewoon een gezellig filmpje om samen met vriendinnetjes te kijken. Hij draait sinds afgelopen donderdag in de bioscopen. 

2 opmerkingen

  1. Ik zag de poster bij ons op school hangen! Wil er graag heen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet of het iets voor mij is. Wel leuk dat jij het zo naar je zin had! Moet ook weer eens naar de bios. (:

    BeantwoordenVerwijderen