16 juli 2012 / The OC


Een tijdje geleden ben ik begonnen met het kijken van The OC. Het is zomer, nieuwe series horen daar een beetje bij. En als je dan The OC kijkt (welke zich afspeelt in Orange County, California waar het dus altijd mooi weer is), wordt je zomer gevoel daar alleen maar beter bij. Rijke personages, leuke soundtrack en vooral erg verslavend. En ondanks dat ik nu zoveel series tegelijk kijk (Desperate Housewives' laatste seizoen, Skins seizoen 2, pas heel 2 broke girls gekeken) gaat deze ook erg snel. In een week tijd kijk je gerust minimaal 10 afleveringen.

De serie begon in 2003 (!!) en is dus al wat ouder. Kan ik best tegen, maar sommige kledingkeuzes zijn erg vermakelijk en zien er echt niet uit. Vooral veel buiktopjes, spijkerrokjes.. 't Is maar wat je leuk vind. Daarentegen blijft de muziek wel erg leuk. De theme song California, maar ook Rooney en The Doves. Muziek speelt wel echt een hele belangrijke rol in de serie.


En het verhaal. Ja, waar gaat het eigenlijk over? Een paar jongeren en hun ouders. Allemaal veel problemen en veel geroddel. Niks bijzonders, niks heel interessants, maar wel erg leuk om naar te kijken. Ik hou wel van een beetje drama. Dit is niet een serie die je moet kijken als je ontzettend van spanning en diepe verhaallijnen houdt, maar wel als je gewoon van mindless tv kijken houdt. Het is een beetje het 90210 van 10 jaar geleden. Zelfde doelgroep, zelfde soort serie. Erg leuk dus.

2 opmerkingen

  1. Oh dat vond ik vroeger altijd zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. The O.C. vond ik altijd zo leuk! Ik kon echt honderd keer naar dezelfde afleveringen kijken. Best gek dat het al bijna tien jaar geleden is. Gaat snel!

    BeantwoordenVerwijderen