10 augustus 2012 / Afrika museum

Omdat het nog even vakantie is ging ik met Marit, opa en oma een middagje naar het Afrika museum. Opa en oma waren hier al eens eerder geweest; in hun herinnering was het een vrij klein museum dus zouden we genoeg hebben aan een middagje. Dat bleek niet zo te zijn, het is een ontzettend groot museum! Niet alleen staan er buiten veel huisjes na gebouwd van Afrikaanse landen, ook binnen is er een ontzettend grote kunst collectie. Er was zoveel te zien, hier willen wij zeker nog eens terug!

Het museum is dus ontzettend groot, er is zoveel te zien, maar ook te doen.   Je kan zelf pindakaas maken, je haren laten invlechten en een muziek sessie bijwonen. Dit kan tegen een kleine betaling, dat dan weer wel. Het lijkt me heel erg leuk met kleine kindjes, er is dan ook een groot speelbos bij met afrikaanse beelden maar ook gewoon speeltoestellen. Heerlijk in de bossen dus in de zomer lekker koel.

Ik heb niet heel veel geleerd van dit museum, gewoon omdat we niet heel veel tijd hadden en ik dus niet alle borden etc. heb kunnen lezen. Ik zou je aanraden de complete openingstijd in het museum door te brengen. Je zal dan nog niet alles kunnen zien, maar hij wel erg leuk. Veel kunst, uitleg ook over slavenhandel etc.

Het museum ligt vlak naast Nijmegen, in Berg en Dal. De entreeprijs is voor volwassen volgens mij 9,50 maar wij hadden CJP korting en mijn opa en oma hebben een museumkaart dus dat weet ik niet zeker. Een leuke tip voor een dagje uit dus.

2 opmerkingen

  1. Ik kan me dit museum nog wel herinneren, ik vond het destijds interessanter dan ik het vond klinken. :) Maar toen waren er volgens mij nog niet zo veel activiteiten. Mooie foto's trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij waren ook blij dat jullie een paar daagjes bij ons logeerde. zodat we het nuttige met het aangename konden verenigen en we dus hier ook dubbel van genoten hebben !!!!
    Voor herhaling vatbaar !!
    Gr. Oma en Opa

    BeantwoordenVerwijderen