16 augustus 2012 / Agenda 2012/2013


Het schooljaar begint weer in een paar dagen. Ik kan je vertellen, ik heb er 0,0 procent zin in. Deze vakantie is zo ontzettend snel gegaan, het voelt alsof ik pas net een paar dagen vakantie heb gehad en tegelijkertijd voelt het weer heel lang. Ondanks dat ik niet zo heel veel problemen heb met school en wel zin heb om mijn vriendinnen weer elke dag te zien in plaats van misschien een paar keer (nog zoiets, ik wilde met zoveel mensen gaan afspreken, maar nu is de vakantie al bijna voorbij en besef ik me dat ik met nog maar een aantal vriendinnen heb afgesproken) in heel de vakantie. Ook vind ik het nieuwe dingen leren altijd wel leuk, maar ik zie nu al op tegen het huis- en leerwerk plus wiskunde. Het niet kunnen uitslapen. Het niet zomaar kunnen doen waar je zin in hebt. Ik weet zeker dat ik binnen een paar dagen weer gewend ben, maar ik zie er nu nog best wel tegen op.


Bij een nieuw schooljaar hoort natuurlijk ook een nieuwe agenda. Die heb ik dus gekocht. Ik crush al een tijdje op alles van Moleskine, dus ook de agenda's. Laten zij nou geen schoolagenda's hebben. Alleen maar anderhalf jaar agenda's, van juni 2012 tot december 2013. Laat ik dit nou gewoon gedaan hebben! Shirley twitterde een aantal foto's van die van haar en na het even met haar er over gehad te hebben, besloot ik hem maar gewoon te kopen. Ik kocht hem bij The Book Depository voor een euro of 15, helaas kan ik hem op die site nu even niet in het zwart vinden, alleen in het rood. Ik heb dus de zwarte versie, met een harde buitenkant, in de versie large volgens mij.


Hoe is ie in gebruik? Tot nu toe heb ik hem dus nog niet voor school gebruikt, maar voor afspraken, boodschappenlijstjes en notities is ie tot nu toe ideaal. Hij heeft een fijne grootte, met aan de linkerkant zat plek voor alle afspraken en met de rechterkant een volle pagina voor notities. Ik gebruik de rechterkant voor van alles, boodschappenlijstje voor mijn verjaardagsfeestje zaterdag (die is lang!), to do lists, kleine aantekeningetjes over de afspraken links, eigenlijk voor alles. Naast het agenda gedeelte, bevat de agenda ook nog meer notitieblaadjes achterin, maar voorin ook vele extra's. Van hoe lang het vliegen is vanaf waar, naar waar, een kaartje met het tijdsverschil, de verschillende maten en de omrekeningen daartussen, echt alles zit erin! Daarnaast zit achterin ook nog een apart, envelopzakje met daarin ruimte voor losse blaadjes (niet te veel) en een los adresboekje. Hierin kun je dus je adressen schrijven en heel gemakkelijk als je jouw volgende Moleskine agenda koopt dit boekje er weer in stoppen. Een minpuntje misschien: de blaadjes zijn vrij dun (anders zou de agenda natuurlijk heel dik worden); hierdoor zou je misschien doordruk kunnen hebben. Dit heb ik tot nu toe nog niet gehad, maar ik heb dan ook nog geen stiften gebruikt.

Zoals je kunt lezen ben ik tot nu toe heel tevreden over mijn agenda. Misschien is dit dadelijk in het schooljaar wel heel anders, hij heeft niet echt de typische schooldingen zoals plek voor roosters, cijfers, de lesuren bij de dag zelf. Dit gebruikte ik niet heel erg, dus misschien wordt dit geen probleem, misschien ook wel. We zien wel. Ik weet nog niet hoe ik hem ga gebruiken. Ga ik hem echt de 18 maanden vol maken en vanaf dan een jaar agenda gebruiken (dat zou als het goed is dus alleen mijn laatste half jaar school zijn) of gebruik ik hem maar 12 maanden en koop ik dan weer een nieuwe. We zien wel, tot nu toe ben ik erg tevreden en verwacht ik dat ik hem gewoon helemaal vol ga maken.

1 opmerking

  1. Ik heb altijd een Moleskine agenda, ook met zo'n 'kladblaadje' aan de zijkant. Super handig!

    BeantwoordenVerwijderen