28 augustus 2012 / Cinnamon Roll cupcakesToen ik in de tweede klas bij nieuwe mensen in de klas kwam, kwam ik ook bij mensen in de klas die ik eigenlijk al kende. Of toch niet. Mijn moeder had met twee van mijn klasgenootjes hun moeder op zwangersgym gezeten dus eigenlijk kende we elkaar al sinds we baby waren. Beetje overdreven, maar wel grappig. We waren dus alle drie rond dezelfde tijd uitgerekend, ik op 8 augustus, en ook al werden we niet allemaal op tijd geboren, we zijn dus wel allemaal rond dezelfde tijd jarig. Een tijdje geleden beloofde ik een van de twee klasgenootjes, Shy-Ann, dat ik een keer cupcakes voor haar zou bakken. Vooral op Twitter is zij altijd een van de personen die het meest enthousiast reageert als ik weer eens iets gebakken heb. Eigenlijk was het plan dat ik op haar verjaardag, 8 augustus, de cupcakes zou maken, maar door omstandigheden kwam het daar niet van dus zaterdag was de dag.

We gingen eerst even naar Ikea die dag, ik moet nog een goedkope kast hebben voor tijdelijke opberging, en dacht dat de Hyllis wel iets zou zijn. Dit bleek niets te zijn, bij kijken er naar storten hij al bijna in. Dat is dus niks voor al mijn overige boeken, papieren etc. Het bezoekje Ikea was deze keer dus vrij nutteloos, we kochten alleen een nieuwe pan, en aten natuurlijk lekker een ijsje. Dit was het kortste Ikea bezoekje ooit denk ik. Als jullie dus nog tips hebben voor een goedkope kast/opbergsysteem, laat het me dan weten! Toen ik thuis kwam dook ik meteen de keuken in om te gaan bakken. De cupcakes waren zo klaar, net zoals de icing en frosting.

Ik proefde er natuurlijk eentje samen met mijn zusje en wat was ie lekker! De cinnamon swirl die in de cupcakes zit was lekker gekarameliseerd, de coffee icing was precies goed van structuur en de frosting was lekker zoet. De frosting is niet zoals je misschien gewend bent van cupcakes, hij is een stuk dunner. Je kunt dus niet die mooie swirl zetten, dit vond ik wel jammer. Dit maakt de smaak natuurlijk niet minder, dus daarom zou ik ze zeker maken!

Cinnamon Roll Cupcakes

Voor de swirl:

60 gram roomboter, gesmolten
85 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel

Voor de cupcakes:

190 gram bloem
100 gram suiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
120 gram roomboter, op kamertemperatuur
115 gram zure room
2 eieren
1 theelepel vanille extract

Voor de swirl: Meng in een kleine kom de ingredi├źnten tot ze goed gemengd zijn en zet weg tot gebruik.

Voor de cupcakes: Verwarm de oven voor op 180 graden en zet cupcakevormpjes in een cupcakepan.
Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de boter, zure room, eieren en vanille extract toe en meng met een mixer tot een zacht mengsel.

Stop een eetlepel beslag in een muffinvormpje. Maak een klein gaatje in het midden, leg er een halve theelepel van het swirl mengsel in en meng met een sat├ęprikker. Doe hetzelfde nog een keertje, dan is het vormpje vol. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Coffee Icing

2 eetlepels boter, zacht geklopt
125 gram poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
2 eetlepels koffie

Meng alles in een ruime kom en klop het tot een dik mengsel. Het stuift wel een beetje, dus naderhand mag je een beetje poetsen ;)

Cream Cheese Frosting

240 gram roomkaas, op kamertemperatuur
60 gram roomboter, op kamertemperatuur
500 gram poedersuiker
1 eetlepel vanille extract

Meng in een grote kom met een mixer de roomkaas en roomboter tot een compleet gemixt mengsel. Voeg de suiker in delen toe, ik deed er ongeveer 8 keer over, vanwege het stuiven. Voeg de vanille toe en meng het mengsel tot het licht en luchtig is.

Schep een beetje icing op je cupcake, zodra deze afgekoeld is, en doe er daarna een beetje frosting op. Enjoy!

Bron

1 opmerking

  1. Klinkt lekker, mjammm.
    Heb je al eens bij kringloopwinkels gekeken voor een kast? Ik heb anderhalf jaar geleden vrijwel mijn hele inboedel bij de Ikea gekocht en toen zag ik later zoveel mooiere (en goedkopere!) meubels bij kringloopwinkels, toen had ik echt spijt dat ik alles al van de Ikea had :')

    BeantwoordenVerwijderen