29 augustus 2012 / Wanderlust: Italy

Vandaag wil ik heel graag naar de Italië. Ik heb gewoon zo ontzettend zin om nog even de laatste warme zonnestraaltjes mee te pikken, om nog even een heleboel koolhydraten binnen te krijgen en te genieten van grote borden heerlijke pasta en pizza. De aardige mensen, de prachtige cultuur, de heerlijke ijsjes. Italië is zo'n land waar je altijd van droomt. Waar ik zomaar zou kunnen wonen. Van de week zag ik Letters to Juliet weer nadat ik die op mijn verjaardagsfeestje had gehad van een vriendin. Zo'n jaar of 5, 6 geleden was ik met mijn ouders bij het Gardameer op vakantie, twee jaar achter elkaar, en zijn we ook een keer een dagje naar Verona geweest. Ik was nog jong en veel dingen kan ik me er niet meer van herinneren, maar ik weet nog wel heel goed het hofje met het balkon van Romeo en Juliet. Alle mensen die hun hand op de borst van Julia legden op het standbeeld. Het balkon waar je heen kon (en stiekem heel veel voor moest betalen), wat ik volgende keer zelf ook wel zou willen. Als ik ooit met mijn vriendje/geliefde/man zou gaan.

Wat ik niet heb gezien, zijn de brieven. De huilende dames. Ik zag wel honderden, duizenden namen op de muren geschreven. De brieven heb ik niet gezien. Misschien niet opgelet. In mijn ogen nu, zie ik het wel voor me, en ik hoop dat het bestaat. Want die romantiek, dat vind ik dus typisch Italië. Ik ben welgeteld drie keer in mijn  leven in Italië geweest, en toch voelt het vertrouwd. Ik wil er terug. Ik wil weten of ik het nu nog steeds zou ervaren. En zo ja, dan wil ik er nog gewoon ontzettend van genieten.

BronVenetië

Bron

Trieste

Bron

Amalfi Kust

Bron

Zoals jullie zien heb ik trouwens mijn foto's iets groter gemaakt, hierdoor is de tekst nu als goed is net zo groot als de foto. Dit ga ik niet bij AL mijn foto's veranderen, dit ga ik gewoon vanaf nu zo houden.

3 opmerkingen

  1. Oh wauw, ik wil dolgraag nog eens naar Italië! Ik ben een keer in Venetië geweest en ik was opslag verliefd, misschien maar eens gaan kijken of de rest van Italië net zo mooi is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaaah Italië.... zucht...
    Die eerste foto is Cinque Terre. Schattige eilandjes waar je heerlijk kunt wandelen (met je lief)!
    Groetjes, Ger

    BeantwoordenVerwijderen