8 september 2012 / Appelpop 2012

Al een tijdje hadden mijn vriendinnen en ik plannen om naar Appelpop te gaan, een gratis festival in Tiel. Het is ongeveer een half uurtje met de trein vanaf Den Bosch (mits je goede aansluiting hebt) en er kwamen dit jaar een heleboel leuke artiesten. Vrijdag werd het, want vandaag viert één van mijn vriendinnetjes haar verjaardag en ook waren op vrijdag de artiesten een stuk leuker. We vertrokken meteen  uit school en waren er dus ook al vroeg, rond een uur of 6, half 7. Na eerst even een uurtje in het gras voor het Brunotti podium gechilld te hebben, stond iedereen op en waren we klaar voor de eerste act. Chef'Special.Chef'Special kende ik eigenlijk nog niet goed, maar drie vriendinnen van mij waren eerder al naar een concert van hen geweest in de Paradiso volgens mij, en vonden het helemaal geweldig. Nu snap ik ook waarom! Ze zijn ontzettend goed live en daarnaast is hun muziek ook nog geweldig, een beetje jazz, reggae, funk. We gingen echt los, ze waren geweldig. Helemaal vooraan. Helemaal. IK WIL MEER. Ze lieten ons zitten en weer zo opspringen, dansen, zingen, schreeuwen. Geweldig.


Nu stonden we toch helemaal vooraan dus we gingen niet weg. Even met z'n drietjes wat drinken halen en toen vingen we nog een blik van Selah Sue op, ook heel goed! Ook even props voor de organisatie, want gratis en dan zo goed georganiseerd, top! Gratis wc's, iets duurdere muntjes maar niet belachelijk, mooi aangekleed. Super!
Daarna was het tijd voor de Jeugd van Tegenwoordig. Nog steeds helemaal vooraan en weer los. Ilse ving een flesje water van Willie Wartaal en véél oogcontact. Elke keer als we met z'n alle joelden keken ze, we maakten hartjes met onze handen en dat zag Faberyayo, hij moest kei hard lachen. Het was gewoon echt het geniaalste en grappigste optreden ever. Ik heb echt genoten.

Allemaal vriendinnetjes van mij! 

Volgend jaar doen we dit weer. Hopelijk met net zulke mooie plekken en zulke geweldige artiesten en performances.


4 opmerkingen

 1. Adrie van Wanrooij8 september 2012 om 17:34

  Nou, volgens mij heb je het prima naar je zin gehad!
  Adrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedzo dat je Chef'Special nu wel kent. Ze zijn gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, klinkt heel leuk! Ik was dit weekend naar into the great wide open, ook heel erg leuk! Leuk, chef'special! Ik ga 'ma onthouden voor volgend jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen