23 september 2012 / Herfst to-do

Weet je, ik ben absoluut geen fan van zowel de winter als de herfst. Ik kan namelijk niet zo goed tegen kou. Ik word er chagrijnig van. De 5 km heen en de 5 km terug van school lijken dan opeens een stuk langer. Ik kan geen shorts en hempjes meer aan, maar moet dikke truien en laarzen dragen. En het allerergste is nog wel sneeuw, maar laten we het daar nog maar niet over hebben.

Want de herfst heeft ook leuke kanten. Zolang je binnen bent, en heel soms buiten. Lekker warm binnen terwijl het buiten koud is, met een grote mok thee. Een warm zonnetje en dus nog een laatste keer zonder jas, maar wel met dikke trui. Gezellige bankhangavondjes. Alle leuke tv-series beginnen weer. Blaadjes die van de bomen vallen.

En daarom heb ik voor mezelf een to-do lijstje gemaakt. De herfst duurt 3 maanden. Drie maanden die ik niet ga verpesten door moeilijk te doen over de kou maar door leuke dingen te doen, te genieten van de mooie dingen van de herfst.

1. Een lange wandeling maken op een droge dag door het bos. Overal liggen oranje, rode en gele blaadjes op de grond en ze knisperen zo lekker. Het koud hebben maar toch doorlopen en thuis snel een pot thee klaar zetten om op te warmen.

2. Appeltaart. Zelf gebakken, mmm. Ik ben van plan om wel een paar verschillende soorten uit te proberen. Wordt tijd om dus een aantal kilo appels op de markt te kopen. Maar ook soep en stampot-achtige recepten. Heerlijke gerechten die uren op het vuur staan, maar waar je het eerste hapje zo van kan genieten.

3. Lezen, heel veel lezen. Dikke boeken. Op de bank, onder een dekentje. Bladzijde na bladzijde je helemaal afsluiten uit de buitenwereld, in de wereld van het boek duiken.

4. Draag dikke truien, sokken en wanten. Niet alleen heerlijk warm (ik blijf altijd net iets te lang zonder jas fietsen) maar ook nog eens heel erg leuk. En excuus om nieuwe te kopen.

5. Hardlopen in de kou. Heerlijk frisse lucht met veel zuurstof. Ik moet alleen nog even een lange hardloopbroek scoren want in een kort broekje gaat een beetje te ver.

6. Blijf het goed doen op school. De kou kan me wel eens wat sombertjes maken en dan heb ik nooit zo'n zin om aan school te werken. Toch doen! Als je die 8 op je toets ziet staan weet je waarvoor je hebt gedaan hebt en je zult geen spijt hebben.

Wat ga jij deze herfst doen en wat zou ik deze herfst nog moeten doen? Het lijstje kan nog aangevuld worden, er is veel tijd en veel te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen